12.6.06

"Ερώτημα" - Απάντηση

Ρώταγα στο πρoηγούμενο post:

Ποιός παζαρεύει με ποιόν; Και γιατί;

Επειδή οι ερωτήσεις, το φαΐ και το ξύσιμο..., είναι μέχρι να κάνεις την αρχή, με ρώτησε κι' ο Stathis (καλοπροαίρετα ή μη, αδιάφορο)

Κάτσε ρε φίλε τότε πάνω στο PC και γράψε δύο πραγματάκια , τι συζητήθηκε , τι δώσαμε, τι πήραμε, αφού ασχολείσαι με τα θέματα αυτά, δωσε τη δική σου διάσταση να μπορούμε και οι υπόλοιποι να καταλάβουμε πέντε πράγματα και να συζητήσουμε, αν συμφωνούμε ή αν διαφωνούμε.

Γιατί με συνθήματα δε γίνεται τίποτα.
;


Για να δούμε

  • Τί συζητήθηκε;
Λόγω πλέριας δημοκρατίας, ούτε μας είπαν ούτε θα μας πουν...
Τίτλο μας δώσανε μόνο. Θα συζητείτο λέει... το πρώτο κεφάλαιο (από τα 35) της Τουρκικής υποψηφιότητας για την έρευνα και τεχνολογία! Ξέραμε όμως ότι η Κύπρος είχε εγείρει θέμα διότι
...θα έπρεπε να γίνεται ρητή αναφορά στην αντιδήλωση των «25», που έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου 2005 ως απάντηση στη μονομερή δήλωση της Τουρκίας περί μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.Στην αντιδήλωση εκείνη η Ε.Ε. καλούσε, μεταξύ άλλων, την Τουρκία: 1) να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της τελωνειακής ένωσης με την Κύπρο (άνοιγμα λιμανιών και αεροδρομίων σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα), 2) να εξομαλύνει τις σχέσεις της με τη Λευκωσία, ενώ επισήμαινε και την ανάγκη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
...
Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, προειδοποίησε την αυστριακή Προεδρία ότι δεν πρόκειται να έρθει στις συνεδριάσεις αν στο κείμενο της Διακυβερνητικής Διάσκεψης γίνεται αναφορά στην αντιδήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου.

  • Τί δώσαμε;
Λόγω πλέριας δημοκρατίας, ούτε μας είπαν ούτε θα μας πουν...

  • Tι πήραμε...
Λόγω πλέριας δημοκρατίας, ούτε μας είπαν ούτε θα μας πουν...


Το μόνο που μας είπε η dora είναι ότι:
εργάστηκε στην κατεύθυνση της συμφωνίας...!!!!!!!!

  • Δηλαδή δεν ταυτιστήκαμε(*) με την Κύπρο που ζήταγε να δηλωθεί το σταμάτημα των διαπραγματεύσεων, αν δεν αναγνωρίσει η Τουρκιά την Κύπρο. Ικανοποιηθήκαμε με την υπόμνηση(!) της συνόδου ότι
    η "μή αναγνώριση" θα δημιουργήσει "δυσκολίες"(;;;) στη ένταξή της Τουρκίας...
  • κάποιοι "εταίροι" ήταν προφανώς υπέρ της άποψης, ότι η μή αναγνώριση της Κύπρου απ' την Τουρκιά, δεν είναι και κάτι σπουδαίο που πρέπει να υπομνησθεί...

Αλλιώς γιατί τόοοση συζήτηση;



(*) όπως έλεγε ο Τάσσος Παπαδόπουλος κατά την "ενθρόνιση" της dora

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι με την κα Μπακογιάννη θα συνεχιστεί η στενή και αγαστή συνεργασία μας, στη βάση της συμφωνημένης πολιτικής μας στο Κυπριακό και στο πλαίσιο των αρμονικότατων σχέσεων και της δημιουργικής σύμπνοιας ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου».

9 σχόλια:

Stathis είπε...

thx για το post , και τη διαφήμηση. Αν ήθελες να την κάνεις και πιο ολοκληρωμένη ας έδινες και τη διεύθυνση του blog μου: theseis.blogspot.com.

Κάτι έχω γράψει κι εγώ εκεί

Stathis είπε...

και κάτι που δεν κατάλαβα. Ποιοι πρέπει να μας πουν και δεν μας είπαν;

Εκτός αν υπερασπίζεσαι τους βαριεστημένους που η μόνη τους ενημέρωση είναι η τηλεόραση. Υπάρχει και internet και εφημερίδες για να ενημερωθεί όποιος θέλει.

Greg είπε...

@ Stathis

Δίνοντας το προφίλ νομίζω ότι δίνω και το blog...

Θα ανέφερα νά 'σαι σίγουρος τη θέση ή την αντίθεσή σου, αν ήμουν ο "άρχοντας του χρόνου"... μια και την εδημοσίευσες αργότερα από μένα. Σ' αυτή την περίπτωση βέβαια δεν θα συζητάγαμε, μια και θα είχα βρεί τρόπο να εξαφανίσω dora -georgey και δεν θα είχαμε πρόβλημα...

Αυτοί που θά 'πρεπε να μας πουν είναι οι "αντιπρόσωποί" μας νομίζω. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις... Δημοκρατία λέει έχουμε! Δυστυχώς αυτοί αφού τα σκατώσουν, για να μην πω χειρότερα, έρχονται κάποια χρόνια μετά και μας λένε "τί να κάνουμε τώρα υπό τας συνθήκας"... Νομίζω ότι φτάσαμε στα όρια της ανοχής μας!

Το "βαριεστημένους" για τους ovreworked συμπατριώτες μας θα το παραβλέψω... Μίλαγα όμως για τα οχετοκάναλα... Για τις εφημερίδες (οχετό ή μη) στο επόμενο post μη βιάζεσαι.

Αυτοί που με διαβάζουν θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν την "ελευθερόστομη" έκφρασή τους! Είναι τόσo inspiring η dora...

Stathis είπε...

Με παρεξήγησες. Δεν σου έκανα παρατήρηση επειδή έβαλες το profile. Προς Θεού.
Και φυσικά ισχύει αυτό που λες πως postara πιο αργά , αλλά δεν το έγραψα έχοντας αυτό στο μυαλό μου.

Stathis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Greg είπε...

ΟΚ!

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

Το προηγούμενο σχόλιο, το αφέραισα, λόγο ορθογραφικών λαθών.'Ελεγα ότι ο Φασούλας(ως παίκτης της Εθνικής Ελλάδος και όχι ως πολιτικός)απέκτησε ένα νέο αντίπαλο, στις τάπες!!
Μπράβο

Greg είπε...

30 τόσους πόντους πιο κοντό...

Ψηλότερο του Σημίτη πάντως!