Μακεδονικού ανάλυση
[...]Γι’ αυτό και από το 1992 υποστηρίζαμε μια στάση που φαινόταν «δύσκολη», αλλά ήταν η μόνη ρεαλιστική και συμφέρουσα: Υποστηρίξαμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στην σοβινιστική υφαρπαγή του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας και συμμετείχαμε στο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα επιθυμούσαμε να κλείσει το ταχύτερο δυνατό το ζήτημα. Προτείναμε τότε να δεχθούμε έναν συμβιβασμό, έστω και επαχθή για την ιστορία μας, με γεωγραφική αποδοχή και μόνο του όρου Μακεδονία –του τύπου Άνω Μακεδονία, ΓκόρναΜακεντόνια. Μια τέτοια πολιτική υποστηρίζαμε τότε θα επέτρεπε στην Ελλάδα να αναπτύξει δυναμικά μια βαλκανική πολιτική και θα όρθωνε στο εσωτερικό της Ευρώπης έναν βαλκανικό πόλο απέναντι στην Τουρκία.
Σήμερα νομίζουμε ότι έχει αποδειχτεί η ευθυκρισία μιας τέτοιας επιλογής, όπως ίσως και η εξαιρετική, πλέον, δυσκολία της να εφαρμοστεί, δεδομένου ότι χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Γι’ αυτό και παράλληλα με την εθνομηδενιστική άποψη αναπτύσσεται και μία άλλη που θα την αποκαλούσαμε απλώς μηδενιστική. Μια άποψη η οποία υποστηρίζει πως μια και το παιγνίδι είναι χαμένο και πολύ σύντομα το ίδιο το «Συμβούλιο Ασφαλείας» ή η «Γενική Συνέλευση» του ΟΗΕ θα αναγνωρίσουν την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», δεν έχει κανένα νόημα η διαπραγμάτευση και ο συμβιβασμός, διότι είμαστε «χαμένοι από χέρι». Κατά συνέπεια ας επιμείνουμε εμείς στη μη αναγνώριση και ας αφήσουμε τον υπόλοιπο κόσμο να λέει ότι θέλει. Και η μόνη «ελπίδα» μας είναι πως εν τέλει το «κρατίδιο» θα διαλυθεί αφ’ εαυτού και έτσι δεν συντρέχει λόγος για καμία υποχώρηση από μέρους μας.[...]
Σήμερα νομίζουμε ότι έχει αποδειχτεί η ευθυκρισία μιας τέτοιας επιλογής, όπως ίσως και η εξαιρετική, πλέον, δυσκολία της να εφαρμοστεί, δεδομένου ότι χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Γι’ αυτό και παράλληλα με την εθνομηδενιστική άποψη αναπτύσσεται και μία άλλη που θα την αποκαλούσαμε απλώς μηδενιστική. Μια άποψη η οποία υποστηρίζει πως μια και το παιγνίδι είναι χαμένο και πολύ σύντομα το ίδιο το «Συμβούλιο Ασφαλείας» ή η «Γενική Συνέλευση» του ΟΗΕ θα αναγνωρίσουν την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», δεν έχει κανένα νόημα η διαπραγμάτευση και ο συμβιβασμός, διότι είμαστε «χαμένοι από χέρι». Κατά συνέπεια ας επιμείνουμε εμείς στη μη αναγνώριση και ας αφήσουμε τον υπόλοιπο κόσμο να λέει ότι θέλει. Και η μόνη «ελπίδα» μας είναι πως εν τέλει το «κρατίδιο» θα διαλυθεί αφ’ εαυτού και έτσι δεν συντρέχει λόγος για καμία υποχώρηση από μέρους μας.[...]
Απόσπασμα από το νέο Άρδην που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες.
40 σχόλια:
Έχει πορεία μεθαύριο... Θά έλθης ή είμεθα τού_μάτς δεξιοί γιά νά μάς ακομπανιάρης;
Ποιά απ' όλες τις πορείες;
Νομίζω ότι εδώ πρέπει να ξαναπούμε τα ίδια και είναι μάταιο. Δεν ξέρω αν κάποιοι λένε αυτά που θα γράψει το 'Άρδην", δηλαδή να μην διαπραγματευτούμε, διότι είμαστε που είμαστε χαμένοι. Εγώ δεν βλέπω να είμαστε καθόλου χαμένοι, απλώς συμμερίζομαι την άποψη ότι η όποια απόπειρα διαπραγμάτευσης την στιγμή αυτή θα πέσει στο κενό και απλώς θα γίνουμε καταγέλαστοι δείχνοντας πάλι τα οπίσθιά μας και μάλιστα στους Σκοπιανούς, στέλνοντας ταυτοχρόνως στην Άγκυρα άσχημο μήνυμα.
Τον λόγο που η απόπειρα θα πέσει στο κενό, τον έγραψα σε προηγούμενες αναρτήσεις μου και τον "υποστήριξα" με κάποια άρθρα. Οι Σκοπιανοί είναι αδύνατον την στιγμή αυτή να διαπραγματευθούν ο,τιδήποτε, διότι το όνομα γι αυτούς είναι το Α και το Ω της υπόστασής τους, ο μόνος συνεκτικός κρίκος που έχει το πολυεθνικό αυτό μόρφωμα, για να κρατηθεί σαν κράτος παρουσιαζόμενο σαν έθνος. Δεν θα μπορούν να μιλάνε μετά π.χ. για "σλαβομακεδονική" μειονότητα εν Ελλάδι, αν χάσουν το "μεκαδονική". Συνελόντι ειπείν, μάλλον αυτοί σκέφτονται το ότι "είμαστε που είμαστε χαμένοι" και δεν θα θελήσουν να διακυβεύσουν το τελευταίο τους ατού. Αν δεν είναι έτσι, πώς εξηγείς ότι πηγαίνουν μέσα στην έδρα του ΟΗΕ και πετώντας του στα μούτρα την ενδιάμεση συμφωνία, δηλώνουν ότι "το όνομα της χώρας μας ήταν, είναι και θα παραμείνει "Μακεδονία""; Αυτομάτως δίνουν ευκαιρία στην Ελλάδα να κηρύξει άκυρη την "ενδιάμεση συμφωνία" και να προβάλει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Αυτά που προτείνει ο κύριος Καραμπελιάς για τα Σκόπια έφαρμόζονται εδώ και μία δεκαετία από όλες ανεξαιρέτως τις ελληνικές κυβερνήσεις.Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε όλοι.
Οι Σκοπιανοί θεωρούν ότι έχουν κερδίσει πλέον την μάχη του ονόματος και προχωρούν δυναμικά στις υπόλοιπες διεκδικήσεις τους.
Το ζήτημα της επιστροφής των 50.000 αυτονομιστών του εμφυλίου στις "πατρογονικές τους εστίες" στη Φλώρινα,την καστοριά και την Έδεσσα έχει ήδη τεθεί στο συμβούλιο της Ευρώπης χωρίς να σημειώνεται κανένας απολύτως σοβαρός αντίλογος από ελληνικής πλευράς.
Τους ψευτο-μακεδόνες αναμένεται να ακολουθήσουν λίαν συντόμως οι Τσάμηδες.
Η προπαγάνδα που γίνεται ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ στην Ελληνική Μακεδονία με τις πλάτες συγκεκριμένων στελεχών από όλα τα κοματα ποτέ δεν ήταν ισχυρότερη.
Η περιοδεία του Αμερικανού υπο-προξενου Θεσσαλονίκης στη Βόρεια Ελλάδα πριν μερικά χρόνια όταν αναζητούσε "Μακεδόνες" μειονοτικούς ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ σας προβληματίζει άραγε καθόλου?
Ο διαβόητος χάρτης του αμερικανικού Υπουργείο Αμύνης όπου η Μακεδονία εμφανίζεται με την ένδειξη "ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ" μήπως?
Τις θέσεις του καθηγητή Νικόλαου Σταύρου ή του μακαρίτη του Δουντα για την αμερικανική στρατηγική στην ελληνική μακεδονία τις έχετε πληροφορηθεί?
Συζητάτε για τα Σκόπια που "θα διαλυθούν" και δεν βλέπετε καν τι γίνεται εντός των δικών μας τειχών.
Ζω την κατάσταση αυτή και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αν δεν τεθεί ένας φραγμός, σε μερικές δεκαετίες περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία, η Ήπειρος (την Θράκη δεν την αναφέρω καν) θα καταντήσουν σαν τη "γαλλική" Κορσική και την "ισπανική" Καταλωνία και εσείς θα κάθεστε ακόμα να συζητάτε αν η σύνθετη ονομασία θα έσωζε την κατάσταση(!)
@ ανένδοτους (συνολικά)
Όταν σου "την πέφτουν" για τα εσωτερικά σου, λές μολών λαβέ και είσαι ανένδοτος. Όταν τα δίκια σου είναι εκτός συνόρων, πώς επιβάλλεις την άποψή σου;
Πιέζοντας. Οικονομικά, στρατιωτικά, διπλωματικά. Το τρίτο μάλιστα είναι και ψεύτικο, μια και προϋποθέτει τα δύο προηγούμενα...
Ποιός από τους "ανένδοτους" μιλάει για στρατιωτικά αντίποινα; Ποιός για οικονομικά; Ποιός θα "κόψει" το σκοπιανό καζίνο, τη λαϊκή, το ρουχάδικο, το συνεργείο, τον οδοντίατρο; Η μόνη φορά που ταράχτηκε το ΥΠΕΞ, ήταν που δεν μας έβαζαν κάποια προϊόντα μέσα στο κράτος τους γιατί τους αποκαλούσαμε στις ετικέτες ΦΥΡΟΜ!!! Η αγωνία του μπακάλη!!!!
Ε λοιπόν απ' ότι φαίνεται, ΚΑΝΕΙΣ! Γιατί είμαστε μακεδονομάχοι - "θεές"! Περιμένουμε να αναγνωρίσουν άπαντες τα Σκόπια ως σκέτο Μακεδονία εκτός από μας! Και τότε θα βάλουν οι Σλαύοι τη γάτα τους να κλαίει... Μην ξεχνάτε ότι μας αντιπροσωπεύει η Ντόρα! Όχι ο Δαβάκης...
Έτσι λοιπόν παρηκμασμένοι που είμαστε, κέρδος μας θα είναι η "σύνθετη". Γιατί προς το παρόν δείχνει να κερδίζει η απλή..... Και από το Μακεδονία προτιμώ το "άνω Μακεδονία".
Βέβαια, καλή ιδέα που μούρθε τώρα, για να ικανοποιηθούμε όλοι θα μπορούσαμε να προτείνουμε το
"ΣΚΕΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"!!!!
Επειδή το "Σκετομακεδονία" μου κόλλησε και το σκέφτομαι συνέχεια,
αναλογισθείτε το με την χαραχτηριστική προφορά του Αμερικανού... Με το "ε" να φέρνει προς το "εα".
Είναι ακόμα καλύτερο!!!
πολλές γίνονται;
Εγώ γιά μιά ήξερα. Γιά τό μακεδονικό...
Νο?
Εχει και για το περιβάλλον! Εκτός αν συνδυάσουμε τις δύο και φωνάζουμε μικτά συνθήματα! Σκέψου κανενα... :-D
:-)
Α ναί; Τί ώρα είναι η δικιά σου;
(άν καί υποψιάζομαι ότι δέν θά είναι γιά σένα πρόβλημα η ώρα, αλλά τό ότι η γιά τήν Μακεδονία διοργανώνεται υπό τής άκρας δεξιάς...)
" Το ζήτημα της επιστροφής των 50.000 αυτονομιστών του εμφυλίου στις "πατρογονικές τους εστίες" στη Φλώρινα,την καστοριά και την Έδεσσα έχει ήδη τεθεί στο συμβούλιο της Ευρώπης χωρίς να σημειώνεται κανένας απολύτως σοβαρός αντίλογος από ελληνικής πλευράς.
Τους ψευτο-μακεδόνες αναμένεται να ακολουθήσουν λίαν συντόμως οι Τσάμηδες."
Mήπως μπορείς να δώσεις κάποια στοιχεία; Είναι ενδιαφέρον αυτό που γράφεις, αλλά δεν έτυχε να το ακούσω ή να το διαβάσω πουθενά. Για το αίτημα επίσκεψης στην Ελλάδα (επαναλαμβάνω, ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ, όχι επιστροφής) των οικειοθελώς αποχωρησάντων (δεν εκδιώχθηκαν, όπως μερικοί διατείνονται) "σαλβομακεδόνων", διάβασα πρίν αρκετά χρόνια (νομίζω το 2002). Αρχικά ο Σημίτης σκέφτηκε να το κάνει δεκτό, κατόπιν όμως το απέρριψε, όπως είναι η πάγια τακτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, για λόγους ευνόητους (αποφυγή ενδεχομένων περιουσιακών διεκδικήσεων κ.λπ.)
@cretensis
Όχι δεν γνωρίζεις όλη την ιστορία.
Η ομάδα Σημίτη, Παπανδρέου,Λοβέρδου και Λιάνη πριν μερικά χρόνια είχε επιχειρήσει να δώσει την ελληνική υπηκοότητα σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες Σκοπιανούς, οι οποίοι και θα εγκαθίσταντο σταδιακά στις "πατρογονικές τους εστίες" στη δυτική και κεντρική μακεδονία.
Στο κλίμα της πολιτικής αυτής είχε επιτραπεί η μαζική είσοδος τους στην Ελλάδα για τον εορτασμό της "εθνικής μακεδονικής επανάστασης του Ιλιντεν" όπως και η πραγματοποίηση διεθνούς συνεδρίου "Αιγαιατών μακεδόνων" υπό το υπουργείο εξωτερικών των Σκοπίων στη Φλώρινα.Είχαν κουβαλήσει μάλιστα τηλεοπτικά συνεργεία από την Αυστραλία, τον Καναδά και τα Σκόπια για να καλύψουν το όλο happening.Μέχρι και αντιπροσωπείες στην περιοχή Καβάλας έστειλαν οι Σκοπιανοί για να δείξουν ότι έχουν λόγο σε όλο τον μακεδονικό χώρο.
Υπήρξαν τότε έντονες αντιδράσεις που ανάγκασαν την κυβέρνηση να τα μαζέψει.Ακολούθησαν διάφορα παραπλανητικά δημοσιεύματα στον τύπο ότι τάχα το μέτρο είχε να κάνει μόνο με μία απλή επίσκεψη κάποιων "λιγοστών γέρων αριστερών" και το θέμα ξεχάστηκε μέχρι να ωριμάσουν οι καιροί.
Διάβασε παρακάτω τι είχε γραψει τότε ο περιβόητος Ευάγγελος Κωφός:
http://www.macedonian-heritage.gr/Opinion/comm_20030710Kofos.html
Why are historical facts being suppressed or distorted in order to present the “Aegean Macedonians” as the latest victims of the Greek Civil War? And why is Greek public opinion not being given the true dimensions of the problem? Let us list a few of these facts:
— Today, according to their own calculations, the number of “Aegean Macedonians” in FYROM, together with their descendants and mixed-marriage families, is in the neighbourhood of 100,000 . And there are several thousand more in Bulgaria, Australia and Canada.
— The collaboration of significant numbers of these people with the Bulgarian and German occupation forces during World War II, and afterwards, during the Greek Civil War, with the Slav-Macedonian National Liberation Front (NOF), was used as a lever to claim areas of Macedonia from the Greek territorial state. Moreover, in the case of the Greek Communist Party, the defection of significant numbers of “Aegean Macedonians” from the ranks of the Greek Democratic Army to Tito’s Macedonia was a painful stab in the back.
— This doubly negative role played by the “Aegean Macedonians” in Greece was seen in Belgrade and Skopje as an absolute positive. Their action in Greece was recognised as military service, performed not during the Greek Civil War but during the “Macedonian National Liberation War”. Thus, those who fled to the then People’s Republic of Macedonia were granted special benefits [Yugoslavian citizenship, “Macedonian” identity, free housing, honours and distinctions] and, most important of all, military pensions.
— Since then two new generations, children of the original exiles, have been educated in an environment of values that considers the “Aegean Part of Macedonia under Greece” — that is, Greek Macedonia — to be still “unredeemed”.[4]
— With FYROM’s declaration of independence in 1991, “Aegean Macedonian” activists in FYROM and elsewhere found themselves in the forefront of extreme anti-Greek nationalist manifestations.
On the basis of these facts, the return to Greece of thousands of people with a deeply entrenched Slav-Macedonian consciousness and attitude cannot logically be a “repatriation”. It is rather the arbitrary transplant of an alien nationalist minority to the frontier districts of Greece’s Macedonian prefectures.
Let me point out three consequences of such an action:
In the first place, we will be moving towards a re-drawing of the ethnological map of our border districts, at a time when the nationalist and ethnic conflicts in the immediate neighbourhood of Greece have not yet subsided. Eventually, , these suitable conditions will foster the southward spread of such conflicts inside Greece.,
In the second place, it is inevitable that , there will be similar pressures for the “repatriation” of tens of thousands of Albanian Cham refugees (1944-45) from Thesprotia, Bulgarian political exiles (1944) from Eastern Macedonia and Thrace and Turkish Muslims from Western Thrace.,
Διάβασε το πολύ προσεκτικά.Εδώ μιλάμε για πλήρη επαναχάραξη του εθνολογικού χάρτη στον βορειοελλαδικό χώρο με πρωτοβουλία της ίδιας της επίσημης ελληνικής πολιτείας την στιγμή που κάποιοι ζουν κυριολεκτικά στον κόσμο τους.
Πολύ ενδιαφέρον το κείμενό σου και σ' ευχαριστώ για την συμπλήρωση/διόρθωση. Πλην, ουδαμόθεν προκύπτει η πληροφορία που δίνεις παραπάνω, ότι δηλαδή το θέμα έχει τεθεί ήδη στο Συμβούλιο της Ευρώπης και αυτό ακριβώς είναι που σου ζήτησα να μου πεις πού το είδες; Δεν το αμφισβητώ, απλώς ρωτώ.
Συνεχίζουν τις προκλήσεις τα Σκόπια
Πριν κάμποσες ημέρες δεν είχαν αφήσει αεροπλάνο με τον Χηνοφώτη (;) (δεν θυμάμαι τελικό προορισμό, αλλά είναι και άνευ σημασίας) να πετάξει στον εναέριο χώρο τους, διότι το σχέδιο πτήσεως δεν έγραφε "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Το κάναμε γαργάρα κι αυτό, οι ξεφτιλισμένοι και πετάξαμε πάνω από την Βουλγαρία. Αυτά κάνουν τα Σκόπια τώρα, που είναι ο Νίμιτς εδώ και υποτίθεται ότι θα φορούν "τα καλά" τους, θα δείξουν την δυνατόν μεγαλύτερη διαλλακτικότητα, το καλύτερο προσωπό τους!! Το δείχνουν, λοιπόν, και μας λένε καθαρά και κατάμουτρα "άι σιχτίρ ρε, δεν διαπραγματευόμαστε τίποτε"! Και μετά υπάρχουν αφελείς που πιστεύουν σε διάλογο και συμβιβασμό. Τέτοια ξεφτίλα κράτους δεν ξανάγινε. Στην περίπτωση του Χηνοφώτη, αν είμασταν π.χ. Ισραήλ, κράτος δηλαδή με ΟΡΧΕΙΣ, θα συνόδευαν το αεροπλάνο του και δύο-τρία δικά μας της Πολεμικής Αεροπορίας. Έστω και τώρα, ποτέ δεν είναι αργά. Πριττεύει να πω ότι αυτά έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και 15 χρόνια και όχι να καθόμαστε να διαπραγματευόμαστε τα ιερά και όσια με τους κύνας!
Υπήρξε ένα σχόλιο στην Ελευθεροτυπία πριν μερικές εβδομάδες.Θα προπσαθήσω να το βρω
Κάποιος Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης κατέθεσε πρόταση να διαταχθεί η Ελλάδα να χρηματοδοτήσει την επιστροφή 60.000 Σκοπιανών βάσει μία έκθεσης του Greek Helsinki Monitor.
Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατίας της Κύπρου (ανήκει στην ομάδα Παπαδόπουλου) έθεσε βέτο στη συζήτηση και το θέμα πάγωσε προσωρινά.
Οι Σκοπιανοί όμως μέσω της ομάδας των "Πρασίνων" συνεχίζουν να προωθούν το αίτημα.
ΥΓ: Στην ομάδα των "Πρασίνων" ανήκει και ο Τρεμόπουλος που θέλει να φτιάξει μεγαλοπρεπές άγαλμα του Μουσταφά Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη.
RESOLUTION – APPEAL
We the undersigned residents of the region of Greek Macedonia,
have noted that the Former Yugoslav Republic of Macedonia
is systematically violating the letter and the spirit of the Interim Accord of 1995, the European acquis communautaire, relevant international agreements such as UN Security Council Resolutions 817/1993 and 845/1993, as well as resolutions of the European Union in Brussels (16.12.1991), Guimaraes (3.5.1992), Lisbon (27.6.1992) and Edinburgh (12.12.1992), and, more recently (2005), the European Council’s call far a ‘speedy solution’ of the name issue;
is promoting irredentist propaganda at the expense of Greek Macedonia and disseminates hostile feelings to its youth through textbooks at all levels of its educational system;
is monopolizing for expansionist purposes, the name ‘Macedonia’, although only a fraction of the Macedonian territory falls under its jurisdiction;
is appropriating Greek history and cultural heritage;
is turning Greece’s own generosity against her, employing the incalculable financial support which Greece has supplied in so many ways.
is deliberately provoking the Greek people, by offending official statements and acts and, despite its international legal commitments, refuses even to discuss a name acceptable to both parties and to the international community.
We, the 2.5 million Greek Makedones of Greek Macedonia, demand that our government exercise its right to prevent the accession of FYROM to the European Union and NATO, until such time as FYROM consents to a mutually acceptable name.
We also demand of our government to allow the Greek people to express their view on the final decision through a national referendum.
Greece and her people and especially we, the Makedones of Greek Macedonia, strongly object to the usurpation of our cultural heritage, the violation of our human right to retain our own identity and our dignity.
Therefore, we ask the international community to show its solidarity with the Greeks of Macedonia, who are European citizens. This solidarity, which is based on international and Community law, is also an obligation under articles 58 of the Constitutional Treaty of Europe, currently awaiting ratification. One of the criteria for accession of a country to the EU is respect for the values enshrined in articles 1 and 2. Specifically, article 2 requires (and this requirement is reiterated in article 61) respect for and protection of the dignity of other members. The values which fellow members are required to respect, include the names of states, their principles, symbols, history, traditions and so on.
We bring to your attention other instances in which attempts have been made to make improper use of a country's name, and where a change in name has been required; for example - the cases of Austria, Ireland, the United Kingdom, the ex-Yugoslavia/Serbia, the Czech Republic, Belarus, etc.
We appeal to the international organizations and the governments of countries which may have recognized EYROM under its so-called "constitutional name", and to all interested parties, emphasizing that:
- The name in itself would not represent the essence of the problem if it was not being used as a vehicle for irredentist claims against Greece, as has already been apparent in the actions of our neighbour to date in invoking a ‘Macedonian’ minority in Greek Macedonia.
- The problem of the deliberate distortion of history, with which we are all familiar, is a provocation to the Greek people, leading to destabilization across the broader region of Southeastern Europe.
We ask you most earnestly to avert the destabilization of the Balkan countries.
Greece assists and protects the multi-ethnic population of our neighbour FYROM, where Greek businesses are in the vanguard of foreign investors. Greece has more at stake than any other country in the stability of the region.
You can be confident that your support for the Greeks of Macedonia is at the same time an indication of solidarity with the Former Yugoslav Republic of Macedonia, and, of course, with our shared European ideals.
On the basis of the fundamental principles enshrined in UN and EU documents, we request your support for a solution which will not lead to the appropriation of Greek identity and will not entail possible territorial claims.
Society for Macedonian Studies
---Καλο θα ηταν βεβαια να δημοσιευόταν κανονικά το κείμενο,το οποίο υπάρχει και στα ελληνικα, κι όχι σαν σχόλιο--- Ευχαριστώ
@ ανώνυμο:
Παιδιά, βάζετε ένα ψευδώνυμο, δεν στοιχίζει δα και τίποτε, να μην μπερδευόμαστε.
Γράφεις "Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατίας της Κύπρου (ανήκει στην ομάδα Παπαδόπουλου) έθεσε βέτο"
Ο Κύπριος εκπρόσωπος έθεσε το βέτο για την Ελλάδα; Δεν έχουμε Έλλαδίτη εκπρόσωπο; Τέλος πάντων, δεν έπεται ότι επειδή κάποιοι Γερμανοί ζητούν πράγματα που αφορούν την Ελλάδα, ότι αυτά θα γίνουν. Τα "παίρνουν" από τους Σκοπιανούς, που ξοδεύουν πολύ περισσότερα από εμάς για την προώθηση των εθνικών τους θεμάτων, αλλά αυτό εύκολα αποτρέπεται με ένα βέτο, όταν μάλιστα αυτοί που φέρνουν το θέμα δικαιολογημένα κριθούν ως μη επαρκώς γνωρίζοντες τις πτυχές του, αφού πρόκειται για άλλο κράτος. Ελπίζω, τουλάχιστον.
O Κύπριος πρέσβης Μιχ. Σταυρινός, ήταν ο ΜΟΝΟΣ εκ των Ευρωπαίων εταίρων που στήριξε την Ελλάδα με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ομοφωνία για το συγκεκριμένο θέμα.Αυτός ήταν και ο λόγος που το θέμα πάγωσε προς το παρόν.
Αμα θέλεις να κάνεις λίγη γυμναστική στα νεύρα, δες ένα σούπερ άρθρο των σιριζαίων.
http://aliatas.blogspot.com/2007/12/blog-post_09.html
@ ange-ta
"Αν τον είχα μπροστά μου θα τον πλάκωνα στα χαστούκια, για να καταλάβει τι πάει να πει ελευθερία λόγου."
Άφερημ μπρε, άφερημ! :)
Μόνο που μία τέτοια γυμναστική στα χεράκια σου θα πήγαινε χαμένη, αφού ο περί ου ο λόγος ούτε και τότε θα καταλάβαινε τίποτε!!
Ο Γουσέτης ήταν μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού "της Αριστεράς και της Προόδου".
http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=2920
Παράλληλα τον βλέπουμε να αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα του πολύ "αριστερού" και extra προοδευτικού Στέφανου Μάνου υπέρ του Σχεδίου Αννάν και του "Μακεδονικού έθνους" στην Ελλάδα.
http://www.bulls.gr/members.php?user=41
http://www.bulls.gr/read_op.php?oid=455&mid=41
Υπήρξε επίσης αντι-πρόεδρος του χρηματοδοτούμενου από τον George Soros "Greek Helsinki Monitor"
Από κοντά οι: Παναγιώτης Δημητράς,Γρηγόρης Βαλλιανάτος (σύμβουλος του ΓΑΜΑΠ* σε θέματα εθνικής παιδείας), ο Νίκος Δήμου
και άλλοι.
*ΓΑΜΑΠ=Γεώργιος Ανδρέα και Μαργαρίτας Παπανδρέου
Homo Cretensis και ανώνυμε,
απορώ πως αυτοί οι ... θου κύριε φυλλακη τω στόματί μου.., που σε κάθε ευκαιρία θα πήγαιναν με τους δοσίλογους και τους μαυραγορίτες, έχουν μαζευτεί σ αυτό το κόμμα, που όταν αποσπάστηκε απο το δογματικό ΚΚΕ, είχε άλλες σκέψεις για μια άλλη, διαφορετική σκεπτόμενη αριστερά.
Η μήπως τελικά πάντα άχυρο κουβαλούσαν στο κεφάλι τους;
Τι να πείς;; Οπως ο άλλος ο Τρεμόπουλος που ήθελε να στείσει άγαλμα στον πνευματικό πατέρα του Χίτλερ.
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν.
Η σημερινή αριστερά έχει χάσει παντελώς τον μπούσουλα.
Μη χειρότερα.....
Ο κ. Γουσέτης
είναι μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας από το 1980. Διευθυντής του περιοδικού της Διεθνούς Αμνηστίας «Μαρτυρίες». τ. Γ.Γ. της οργάνωσης,
τώρα εξηγούνται πολλά.
Η θέση του στο Greek Helsinki Monitor εξηγεί περισσότερα...
Την άποψη του Άρδην δείχνει να συμμερίζεται πλήρως και ο Σταύρος Λυγερός, που μόνο ενδοτικός δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι είναι...
Αυτός ο Γουσέτης κανένας απόγονος του Πήλιου Γούση θα είναι...
Δεν πρόκειται για ζήτημα ενδοτικών και μη.Το άρθρο του στρατηγού Δήμου στο Αντίβαρο είναι εξόχως αποκαλυπτικό για το πόσο αποκομμένοι από την πραγματικότητα είναι οι "ονοματολόγοι" (όχι μόνον ο Καραμπελιάς, αλλά και οι επικριτές του).
Οσο για τον Λυγερό ξέρει ότι οι μέρες του στην Καθημερινή τώρα με τον Παπαχελά είναι μετρημένες.
Ομοίως και ο Γιανναράς.
Ο Γουσέτης είναι ο κλασσικός τύπος του νεοταξίτη δήθεν αριστερού. Και σε αριστερίστικες ιστοσελίδες θα τον βρείτε, ή όπου υπάρχουν κείμενα, όπως αυτό (Νο. 11). Και πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι. Στο παραπάνω φορουμ γράφει κι εκείνος ο γερο-κροκόδειλος, ο Νακρατζάς (βρε τον κερατά όνομα, φτύστε στον κόρφο σας!).
@ ange-ta: Τι είπες, κοπέλα μου, ότι κουβαλάει στο κεφάλι του, άχυρο; Να μην φοβόμουν ότι θα μου βάλει ο Γρηγόρης πιπέρι στο στόμα και θα σου έλεγα εγώ τι ακριβώς κουβαλά. Μην απορείς που ανήκουν όλοι σε ένα κόμμα, διότι δεν ανήκουν όλοι. Ίσως οι περισσότεροι, αλλά όχι όλοι. Όμως, συμμερίζονται το ίδιο μίσος κατά της Ελλάδας. Ο Γιάννης Τσιλιμίγκρας είναι θαρρώ που το λέει "ελληνοφοβία".
Επειδή αριστερά από αριστερά έχει απόσταση, μεγαλύτερη από ότι έχει δεξιά από δεξιά, ίσως για να κατανοήσει κανείς τους Γουσέτηδες και το Συριζολόϊ να πρέπει να διαβάσει αυτό:
Μιά απορία..
Από αυτό τό ΄μαγαζί΄αντιγράφουν οι Ιοί,οι Γαβριηλίδηδες και οι λοιποί ΄πολυπολιτισμικοί΄
http://www.bulgarmak.org/mainpage.htm
Φοβερό πρακτορείο τό Βουλγάρικο...
Φίλοι και φίλες, δεν σνομπάρω κανέναν, και η "σιωπή" μας εδώ και λίγες μέρες οφείλεται σε απώλεια στενού συγγενικού προσώπου και των δύο διαχειριστών του Vivere..., που μας κρατάει και αντικειμενικά λόγω χρόνου, αλλά και λόγω ψυχικής φόρτισης μακριά από ιστολογικές δραστηριότητες. Θα τα ξαναπούμε σύντομα όταν τα πράγματα καταλαγιάσουν λίγο.
Μέχρι τότε, στο ιστολόγιο του Άρδην παρατίθεται επιστολή διαφωνούντων για το Μακεδονικό και ακολουθεί απάντηση.
Με ευχές για προσωπική υγεία σε όλους και καλές γιορτές
Greg
Φίλε Γρηγόρη, σε είχα στο μυαλό μου όλες αυτές τις μέρες. Το ψυχανεμίστηκα, ότι θα έχει πάρει το τραίνο το χωρίς επιστροφή το συγγενικό σου πρόσωπο.
Σου εύχομαι απο καρδιάς μου να είστε καλά όλοι και να την θυμόσαστε.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια!
καλο ταξιδι, να θυμαστε τα καλυτερα και καλη σας δυναμη.
Τήν συμπάθειά μου...
Ευχαριστούμε όλες και όλους.
Τώρα μόλις το βλέπω. Βέβαια, δεν ξέρω περί τίνος ακριβώς πρόκειται, αλλά όπως και νάχει το πράγμα, "ζωή σε λόγου σας", όπως λέμε εδώ στην Κρήτη.
Το τεύχος 67 του Άρδην, με το οποίο ολοκληρώνονται ένδεκα χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας, περιλαμβάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον
«μακεδονισμό», καθώς και δύο μικρότερα για τον χαρακτήρα του Συνασπισμού και προτάσεις για βιβλία με αποσπάσματα και παρουσιάσεις, καθώς βέβαια, και ένα μικρό μέρος, λόγω έλλειψης χώρου, της συνήθους ύλης του περιοδικού.
Το εκτενές αφιέρωμα στον "μακεδονισμό", δηλαδή τον «μικροϊμπεριαλισμό» των Σκοπίων, στηρίζεται εν πολλοίς στο εξαίρετο έργο Μακεδονισμός, ο ιμπεριαλισμός των Σκοπίων, της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, από το οποίο αναπαράγουμε εκτεταμένα αποσπάσματα από τα κείμενα των Ιακώβου Μιχαηλίδη, «Αλυτρωτισμός και πολιτική», της Σταυρούλας Μαυρογένη «Τα σχολικά εγχειρίδια ιστορίας της FYROM», και του Βλάση Βλασίδη «Ο αλυτρωτισμός στο Διαδικτυο». Το αφιέρωμα περιλαμβάνει επίσης τα κείμενα του Γιώργου Καραμπελιά «Αφύπνιση, την ύστατη ώρα», του
Αθανάσιου Σαραντόπουλου «Ο όρος Μακεδονία, ένα κλεμμένο λαχείο», του Βασίλη Στοϊλόπουλου «Η Μακεδονία περιμένει τη δικαίωση της», του Φαίδωνα Μαλιγκούδη «Το σλαβικό πρόβλημα στην Ελλάδα», της Μαρίας Τσοσκούνογλου «Η σταδιοδρομία του Λόριγκ Ντάνφορθ στην Ελλάδα», και του Χρήστου Δάλκου «Η ιδιάζουσα συγγένεια της αρχαίας μακεδονικής διαλέκτου προς την κοινή νέα ελληνική», καθώς και μια «ιστορική» πλέον προκήρυξη που κυκλοφόρησε από τη ΡΗΞΗ και την ΠΡΑΞΗ στο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το 1992.
Ο φάκελος για τον Συνασπισμό περιλαμβάνει τέσσερα κείμενα, του Γιώργου Τοζίδη και του Δημήτρη Κουκουλά, που υπερασπίζονται, σε γενικές
γραμμές, τον Συνασπισμό/ΣΥΡΙΖΑ, και του Θανάση Τζιούμπα και του
Γιώργου Καραμπελιά που αποτελούν απαντήσεις στα δύο προηγούμενα.
Το αφιέρωμα στα βιβλία περιλαμβάνει τον πρόλογο στο βιβλίο του Κώστα
Παπαϊωάννου, Βυζαντινή και Ρώσικη Ζωγραφική, την εισαγωγή του βιβλίου
του Ζαν Κλωντ-Μισεά, Το αδιέξοδο Άνταμ Σμιθ, Οι εκλεκτικές συγγένειες Αριστεράς και φιλελευθερισμού, την εισαγωγή του Κώστα Καλφόπουλου στο βιβλίο του, Far from RAF, τριάντα χρόνια μετά το Σταμχάιμ, την
εισαγωγή από το βιβλίο του Δαμιανού Βασιλειάδη, Ο Μύθος του Ανδρέα, το
προλογικό σημείωμα του Μιχάλη Μερακλή στα ποιήματα του Τάσου Ηλιάδη, Αίθριος Λόγος, δύο αποσπάσματα από τις νέες προσθήκες του Γιώργου Καραμπελιά στην Γ΄ έκδοση του βιβλίου του Το 1204, η διαμόρφωση του νεώτερου ελληνισμού, καθώς και απόσπασμα από το βιβλίο του Γιώργου Κοντογιώργη, Η δημοκρατία ως ελευθερία.
Επιπλέον δημοσιεύονται τα κείμενα του Μανώλη Εγγλέζου-Δεληγιαννάκη για τα «Ζωνιανά», των Π.Κ.- Κ.Κ. για τα «Ζωνιανά της Θράκης», του Δημήτρη Γερούκαλη για το «Αδαμικό πλέγμα» και του Χρυσόστομου Παπασπύρου, «Μια διαφορετική ματιά στο πολυτονικό».
Καλές Γιορτές @Greg
Χρόνια πολλά Μαύρο φώς! Και με υγεία!
Μια Καλύτερη Χρονιά
εύχομαι να είναι το 2008
@ Greg διότι όπως
κατάλαβα (καθυστερημένα)
από το διάλογο σχολίων
είχες δύσκολες μέρες πρόσφατα.
Δημοσίευση σχολίου