10.9.07

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ με τα μάτια και τα λόγια ενός Αλβανού

Για το μεταναστευτικό μιλάμε μεταξύ μας. Τα κόμματα "γαργάρα"... Ίσως τα λόγια του Ν.Ago να μας βοηθήσουν να αποκρυπτογραφήσουμε την στάση επί του θέματος των τριών κομμάτων. Το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ δεν τα παραθέτω γιατί δεν του αρέσουν καθόλου! Αντίθετα στα άλλα βρίσκει θετικά και αρνητικά. Φυσικά δεν είναι βέβαιο ότι ταυτίζονται οι εκτιμήσεις μας για τα πράγματα... Αξίζει όμως να τον δούμε!

O "τονισμός" δικός μου.

Νέα Δημοκρατία

  • Επί των ημερών της, άνοιξαν τα σιδερένια σύνορα της κόκκινης δικτατορίας του ΚΚΑ.
  • Έλυσε το ζήτημα των ομογενών από την Αλβανία, επιτρέποντας τους να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα.
  • Έδωσε κάποιες ευκαιρίες νομιμοποίησης τελευταία, σε μετανάστες που για διάφορους λόγους, δεν έχουν νομιμοποιηθεί.
  • Ενώ κάλεσε τους «αδελφούς σκλαβωμένους ομογενείς» (σ.σ. σας αρέσουν τα εισαγωγικά του Αλβανού;...) στην Ελλάδα μέσω του υπουργού Εξωτερικών Α. Σαμαρά, στα σύνορα Ελλάδος-Αλβανίας, την περίοδο 91-93( αυτό συνέχιζε και μετά, φυσικά) ο στρατός συμπεριφέρθηκε στους μετανάστες, με τον χειρότερο τρόπο που θα μπορούσε. Τα βασανιστήρια που επέβαλαν τους μετανάστες, συγκρίνονται μόνο με αυτά του Αμπου-Γραιμπ και Γκουαντάναμος( υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας και έχω ημερομηνίες και τόπους να αναφέρω, για κάθε ενδιαφερόμενο)(σ.σ. Διακριτικό τον βρίσκω! Να μην θέλει να τους εκθέσει! Κρύφτα γιατί θα τα πάρει είδηση το παρατηρητήριο και ποιός μας ξεπλένει... Και δεν ξεκαθαρίζει αν οι μετανάστες είναι όλοι "σκλαβωμένοι ομογενείς").
  • Δεν έκανε το παραμικρό για θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος, μιας και ήταν η πρώτη κυβέρνηση που αντιμετώπιζε το πρόβλημα αυτό.
  • Μετά το 2004, όπου οι μετανάστες συνέβαλαν αποφασιστικά στην περάτωση των έργων της Ολυμπιάδας (σ.σ. Ουάου!!!), δεν αναγνωρίστηκε η συμβολή τους, παρά μόνο με κάποια μισόλογα.
  • Ενώ ξανάρθε στη κυβέρνηση, δεν ψηφίστηκε κανένας νόμος που να βάζει τις βάσεις για τη λύση του προβλήματος, παρά μόνο μπαλώματα και ημίμετρα.
  • Σε σύμπραξη με την αλβανική κυβέρνηση (σ.σ. όλοι εναντίον του καϋμένου του Αλβανού, ακόμα και η ρατσιστική κυβέρνηση της χώρας του...), θέσπισε το πιο εγκληματικό μέτρο που θα μπορούσε ενάντια στους μετανάστες. Αντί να γίνεται η επικύρωση των εγγράφων των μεταναστών στην αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα, όπως όλα τα χρόνια έως τώρα, πρέπει ο μετανάστης να πάει στα Τίρανα να το κάνει. Κι αν δεν έχει άδεια εισόδου(που δεν έχουν οι περισσότεροι) (σσ. γιατί ρε παιδιά; Δεν έχετε άδεια παραμονής μια και κολλάτε ένσημα σώζοντας τα Ταμεία; Περίεργο!), ή θα μείνει στην Αλβανία (σ.σ. "κακό"!), ή θα είναι για πάντα παράνομος.
  • Κάποια στελέχη της(Καμμένος, Ψωμιάδης, Γιακουμάτος, Ανδρεουλάκος κλπ.), βγάζουν σπυριά, μόνο στο άκουσμα της λέξης μετανάστης.
  • Δεν έχει καν κάποιο σχέδιο για την επόμενη τετραετία, που να αφορά τους μετανάστες, ως το 10% του πληθυσμού, και δεν δίνει λύση στο ακανθώδες θέμα των παιδιών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και που τους θεωρεί κι αυτούς ξένους!

ΠΑ.ΣΟ.Κ
  • Ο πρόεδρός του, Γιώργος Παπανδρέου, έχει δείξει εμπράκτως, με την τοποθέτηση μεταναστών στα όργανα του κόμματος, την συμπαράσταση του.
  • Υπήρξε ο ίδιος μετανάστης (σ.σ. άχ ρε Γιώργο!!!!!!) και ξέρει τι θα πει ξενιτιά, αν και υπό άλλες συνθήκες, είναι η αλήθεια.
  • Ως σοσιαλιστικό κόμμα (σ.σ. καλά μην ορκίζεσαι...), στο πρόγραμμά του υπάρχουν αρκετές αναφορές στους μετανάστες.
  • Θέσπισε και συμπαραστάθηκε σε οργανισμούς αρωγής για τους μετανάστες, όταν κυβερνούσε.
  • Ήταν κυβέρνηση, μέχρι τώρα 10 χρόνια στη διάρκεια των ετών που υπάρχουμε στην Ελλάδα( Οκτώβρης 1993- Μάρτιος 2004) εμείς οι μετανάστες, δεν άσκησε καμία σοβαρή μεταναστευτική πολιτική.
  • Δεν έλυσε το μείζον ζήτημα που αφορά την υπηκοότητα των παιδιών που γεννιούνται στην Ελλάδα.
  • Στη διάρκεια των κυβερνήσεων Σημίτη, έλαβαν χώρα οι περίφημες «σκούπες» της αστυνομίας, μετατρέποντας ολόκληρες ομάδες μεταναστών σε κοπάδια, και βάναυσα καταπατήθηκαν τα δικαιώματά τους.
  • Ενώ οι μετανάστες σήκωσαν μεγάλο βάρος των έργων για την Ολυμπιάδα, κανένα μέτρο δεν θεσπίστηκε ενδιάμεσα για την ανακούφισή τους, όπως για παράδειγμα η νομιμοποίησή τους (σ.σ. μετράκι...) στα πρότυπα της κυβέρνησης Θαπατέρο.
  • Δεν ξεχνιούνται εύκολα οι κλούβες και τα βασανιστήρια στα αστυνομικά τμήματα, άνευ λόγου και αιτίας για μετανάστες, με μόνη δικαιολογία την καταγωγή τους. (σ.σ. !!!!!)
  • Ξεκάθαρο σχέδιο για τους μετανάστες, ούτε αυτό έχει.


ΣΥ.ΡΙΖ.Α

  • Αυτοί λες και είναι όλοι μετανάστες (σσ. θα με κάνεις να ζητήσω απέλαση του Σύριζα τώρα και δεν θέλω!).
  • Μακάρι να είχαν δύναμη και να κάνανε κυβέρνηση.
  • Δεν υπάρχει στέλεχος που να είναι αρνητικό στη παρουσία μας.
  • Έχουν αγωνιστεί υπέρ μεταναστών δεκάδες φορές.
  • Είναι ευλογία που υπάρχουν και μακάρι να πάρουν μεγάλο ποσοστό.
  • Δεν θα γίνουν κυβέρνηση για όλα τα παραπάνω.

Τα σχόλια δικά σας!

15 σχόλια:

vangelakas είπε...

χμ... Ψηφίζω ΛΑΟΣ, είμαι ρατσιστής, αλλά πουθενά δέν έχω δεί ισότητες σέ κάποιο επίσημο λόγο, στοιχείο τού κόμματος, ότι καλός μετανάστης είναι ο νεκρός.

Είναι πολύ βαρύ κάτι τέτοιο.

Η άποψη τών "ρατσιστών" είναι ξεκάθαρη. Νόμιμοι - λιγότεροι μετανάστες.

vetdino είπε...

συνασπισμιτοπασόκος ο Αλβανός!! ζήτω οι μετανάστες!! ου ξενοφοβικοί έλληναράδες...

αν δει κι άλλα τέτοια θα ρίξω ΛΑΟΣ!! χα χα

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα λέει ο αλβανός! Ειλικρίνια που σκοτώνει..

Το θέμα είναι ότι αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα απο τώρα θα τους φάμε στην μάπα όπως έφαγε στην μάπα ο Καναδάς και η Αυστραλία τους Ινδούς.
Μέχρι τώρα δεν με ρώτησε κανείς αν θέλω η πατρίδα μου να γίνει multicultural melting pot και δει με κάτι τέτοιους.

Greg είπε...

Καλημέρα σ' όλους!

Χθες βράδυ βρέθηκα σε συγκέντρωση 15 ατόμων (όχι προεκλογική) με την πλειονότητά τους Ρεπουσική, πολυπολιτισμική, Συνασπισμιακή!!!

Και ώ τί έκπληξη!!!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ και ΚΚΕ θα το ρίξουν κατά δήλωσή τους οι 12!!!

Αν καταφέρει ο "Αλαουάνος" (που λέει κι' ο Βαγγέλακας) να ρίξει το 3,5%+1,5%=5% των ΣΥΝ-ΔΗΚΚΙ πιο κάτω από 4%, θα ενθουσιασθώ....

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Προσωπικά δεν ενθουσιάζομαι από την ιδέα των πολυπολιτισμικών κοινωνιών (η μοιραία κατάληξη τους εάν ολοκληρωθούν lege artis παράγει μια υποπολιτισμική σούπα - οι θεωρίες περί ομαλών και παραγωγικών συνυπάρξεων είναι για τους αφελείς) αλλά το ζήτημα των μεταναστών στην χώρα είναι περισσότερο περίπλοκο από ότι νομίζουν οι περισσότεροι.

Και μόνο το γεγονός ότι μέσα σε μια δεκαετία φτάσαμε να έχουμε αναλογικά περισσότερους ξένους από ότι έχει η Γερμανία, -που εφαρμόζει συνεπή και σχεδιασμένη μεταναστευτική πολιτική για περισσότερο από μισό αιώνα-, δείχνει κάτι που θα ήταν εξαιρετικά ανεύθυνο να αγνοήσουμε. Ξεχνώντας μάλιστα ότι η συντριπτική πλειοψηφια των μεταναστών στην χώρα μας δεν παρασιτεί και δεν ζητιανεύει αλλά αντίθετα έχει ενταχθεί και συμμετέχει έντονα στις παραγωγικές δραστηριότητες.

Αν μάλιστα κάνουμε και μια αναγωγή που θα λαμβάνει υπ΄ όψιν της τον αριθμό όσων αρνούνται να εργασθούν εάν δεν βρούν μια θέση κατάλληλη των υψηλών προσόντων που η μαμά τους θεωρεί ότι διαθέτουν και επιπλέον τον τον αριθμό των πλεοναζόντων ή άχρηστων ή αργόμισθων υπαλλήλων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που μόνον εικονικά -και μάλλον παρασιτικά- συμμετέχουν στην οικονομία, αλλοιώνοντας ουσιωδώς τα αποτελέσματα των στατιστικών, θα διαπιστώσουμε ότι σαν ποσοστό του πραγματικού εργατικού δυναμικού οι μετανάστες είναι πολύ περισσότεροι από ότι δείχνει ο αριθμός τους ως ποσοστό επί του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Προκύπτει ακτά συνέπεια ότι:

α) το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι πιο σοβαρό και κρίσιμο από όσο φανταζόμεστε και ότι μια αντιμετώπιση του που θα υπακούει στην λογική "δεν γουστάρω τους ξένους γενικώς και αορίστως" μόνο μεγαλύτερα προβλήματα από όσα έχουμε σήμερα μπορεί να δημιουργήσει
β) λόγω της σοβαρότητας του το συγκεκριμένο πρόβλημα θα ήταν εγκληματικό να αφεθεί στα χέρι των πολιτικών μας ηγεσιών που εξειδικεύονται αποκλειστικά στην επίλυση πιο light προβλημάτων

ερώτημα: αν δεν λυθεί το πρόβλημα από τους πολιτικούς από ποιούς άραγε θα λυθεί.
απάντηση: αγνοώ. μάλλον από την θεία πρόνοια

Παρά το γεγονός ότι δεν το συνηθίζω θα παραπέμψω, για όσους έχουν υπομονή, σε ένα παλαιότερο ποστ μου σχετικό με το δημογραφικό πρόβλημα και την σχέση του με την μεταναστευτική πολιτική εδώ. Εσυ Γρεγ το ξέρεις ήδη και μάλιστα την εποχή εκείνη εκδήλωσες την διάθεση να το σχολιάσεις (μάλλον αρνητικά). Ευκαιρία λοιπόν να το κάνεις.

Greg είπε...

@ερμιππος

Το μεταναστευτικό είναι όντως πολύπλοκο. Θα το αναλύσουμε μετα τις εκλογές ξανά.

Μια παρατήρηση μόνο. Θα λύσουμε το δημογραφικό με "εισαγωγή" παιδιών; Με Λαθρομετανάστευση; Δεν την βλέπω σαν καλή λύση... Ούτε καν σαν "φτηνή"! Με λιγώτερα θα επιδοτούσαμε τους ντόπιους! Τα έχει αναλύσει ο Δρεττάκης και άλλοι.

Πολιτική επιλογή (ή διαταγή...) είναι το ζήτημα.

ange-ta είπε...

Κακοί οι μετανάστες!
σε κάθε χώρα της ευρώπης τις ίδιες στρούμφ ακούς.
ΑΛΛΑ, κανείς δεν ζει χωρίς το Αλβανό του, τον Ρουμάνο του, τον Πολωνό του!
Υπάρχει σήμερα οικογένεια μέσου προς τα κάτω εισοδήματος που να μη έχει καθαρίστρια;
Νοσοκόμα ιδιωτική, χρειαζόμαστε; Ρωσίδα.
Ποιός μαζεύει τους καρπούς; Αλβανοί και ατσίγκανοι.
Ποιός χτίζει τα σπίτια; Αλβανοί και ρουμάνοι.
Ποιός βάφει; Πολωνοί!
Είναι οι τέλειοι δούλοι μας. Στην οικοδομή πληρώνουν και ΙΚΑ που η νδ κάνει ομόλογα και κρατάει και μίζα 3 ή 13 εκατομμύρια; Εχω χάσει τον μπούσουλα.
Συμφωνώ και γω μ τους "ρατσιστές"
Νόμιμοι μετανάστες!
Και να ξέρετε, ότι αν οι μετανάστες γίνουν νόμιμοι, θα είναι και ακριβοί και θα γίνουν και λιγότεροι αυτομάτως.
Αρα περισεύει το λιγότεροι!

Greg είπε...

Και να ξέρετε, ότι αν οι μετανάστες γίνουν νόμιμοι, θα είναι και ακριβοί και θα γίνουν και λιγότεροι αυτομάτως.

Η πλέον σωστή κουβέντα! Η πλέον ορθολογική, συνεπής με τα ανθρωπιστικά και διαφωτιστικά αλλά και μαρξιστικά κελεύσματα.

Οφείλουν λοιπόν να μας απαντήσουν, όλοι όσοι θέλουν το μπάχαλο στο μεταναστευτικό με το πρόσχημα του ψυχοπονιάρη, ποιανού συμφέροντα εξυπηρετούν.

Γιατί κανείς, μα κανείς δεν συζητά το τεράστιο αυτό θέμα προεκλογικά; Ούτε η αριστερά!!!
Μόνο ο Αλαουάνος μας είπε ότι τους πονάει και τους αγαπάει... Kι' εγώ το ίδιο. Λοιπόν;

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Greg said

"Πολιτική επιλογή (ή διαταγή...) είναι το ζήτημα."

"Και να ξέρετε, ότι αν οι μετανάστες γίνουν νόμιμοι, θα είναι και ακριβοί και θα γίνουν και λιγότεροι αυτομάτως."


Προκύπτει κάτι διαφορετικό από το κείμενο στο οποίο παραπέμπω;

Greg είπε...

@ermippos

Είναι άλλο πράγμα να διαχειρίζεσαι το πρόβλημα και άλλο να μην το βλέπεις ως πρόβλημα. Για την ακρίβεια να το βλέπεις και σαν λύση!

Η οικονομίστικη διαχείριση του μεταναστευτικού υπό το πρίσμα "να βολέψουμε όσους ζητάνε φτηνά εργατικά χέρια", η αντιμετώπισή τους σαν οικονομικό ή δημογραφικό μέγεθος δεν είναι για μένα η κατάλληλη για το θέμα.

Το κείμενό σου είχε τέτοια ψήγματα υπακούοντας ακούσια (και πιθανώς αναγκαστικά μια και αυτήν σχολίαζε) στην κρατούσα αντίληψη για το μεταναστευτικό.

Αλλά είναι μεγάλο το θέμα για να τ' ανοίξουμε εδώ. Υπομονή! :-D

Ανώνυμος είπε...

"Αν βλέπετε την Ελληνική σημαία και βγάζετε τη μπέμπελη ψηφίστε Συριζα"

Και όμως ο λούλης με τα μούσια είπε και αυτό σήμερα: Ότι η χρήση Ελληνικών σημαίων σε προεκλογικές συγκεντρώσεις αποτελούν πατριδκαπηλία. (σημείωση: και το ΚΚΕ έχει Ελληνικές σημαίες στις συγκεντρώσεις του)

Μάλλον θα πρέπει να βγάλει ανακοίνωση το συριζα για το πότε και που μπορούμε να σηκώνουμε Ελληνικές σημαίες. Όποιος ξεφεύγει από τη γραμμή να αναλαβάνουν να τον καίνε με μολότωφ οι "επανωστάτες" του συριζα στο Σύνταγμα.

Greg είπε...

@ανώνυμος
Θα αναγκασθεί να ανακαλέσει όταν βρεθεί μπροστά και θα πρέπει να αντιμετωπίσει το αναφαίρετο δικαίωμα των Αλβανών "αριστούχων"!

Βιάζεται ο Αλαουάνος, βιάζεται!

Πρόταση προς μέλλοντα υπουργό δημοσίας τάξης (που μούρθε τώρα)

Την επόμενη φορά που οι μπαχαλάκηδες θα καίνε Ελληνικές σημαίες (και σχεδόν ποτέ Αμερικανικές...) να βάλεις ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ στην καταστολή...

Μπέρδεμα ο Αλαβάνος!

Ανώνυμος είπε...

Αν μια μέρα (όχι σήμερα, αλλά σε 10, 20, 30 χρόνια) γίνει αυτό που λέει (να αναγνωριστεί το 10%...), τότε σας βλέπω με σχέδιο Ανάν μεγάλε σε μια ομοσπονδία "Ελληνικής και Αλβανικής κοινότητας." Μην γελάς, και εμείς γελούσαμε το 1950 όταν οι Εγγλέζοι ως αντιπρόταση στο ενωτικό δημοψήφισμα μίλησαν για "αυτοδιάθεση των Τουρκοκυπρίων". Κωνσταντίνος Κ.

Ανώνυμος είπε...

Αν πραγματοποιηθεί αυτό, δηλαδή να καταφέρει ό,τι δεν κατάφερε το ΚΚΕ το 45-49 εγώ θα ξεκινήσω το τρίτο αντάρτικο ενατίων των απανταχού ΣΥ(χτι)ΡΙΖΜΕΝΩΝ.

Greg είπε...

Είναι πιθανόν να συμβουν ανώνυμε αυτά που λές κι' εγώ θα είμαι στο βουνό μαζί σου αν και υπέργηρος...

Αλλά ελπίζω!