2.9.07

ΠΑΣΟΚικό μεγαλείο...

ΠΡΙΝ

21.03.2007
Συνέντευξη Φώφης Γεννηματά στον Alpha 98.9

Αν προκηρυχθούν εκλογές και ο κ. Παπανδρέου σας προτείνει να είστε υποψήφια, τι θα κάνετε;
«Δεν έχουμε αυτή δυνατότητα γιατί από το Σύνταγμα δεν μου επιτρέπεται να το κάνω. Υπάρχει ασυμβίβαστο. Αυτό συμβαίνει μόνο για τους Νομάρχες. Θεωρώ ότι είναι πέρα για πέρα άδικο και είναι ένας φόβος για την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση που δεν έχει βάση».

16 Απριλίου 2006
Συνέντευξη Φώφης Γεννηματά στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ακούγεται ότι στις φιλοδοξίες σας είναι να επανέλθετε στη Βουλή. Αν κερδίσετε και πάλι την υπερνομαρχία, θα εξαντλήσετε την θητεία σας, ή θα είστε υποψήφια βουλευτής στις εκλογές;
Αν εκλεγώ θα υπηρετήσω τη θητεία μου στην Υπερνομαρχία. Άλλωστε με μία απλή ανάγνωση στο Σύνταγμα, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι οι αιρετοί Νομάρχες, σε αντίθεση με τους δημάρχους, δεν έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα για το Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.


και ΜΕΤΑ

1-9-2007
Δήλωση Φώφης Γεννηματά στα κανάλια μετά την απόφαση για κώλυμα εκλογιμότητάς της από τον Άρειο Πάγο
«Έχουμε να κάνουμε με μια παλιά, πολύ παλιά και αδίστακτη δεξιά. Ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας θα πρέπει να αντιδράσει. Υπομονή, έμειναν μόνο δεκαπέντε μέρες. Δύναμη και αισιοδοξία.»


Νά πώς του 'ρχεται "ταμπλάς" του ψηφοφόρου... Να αντιδράσω ή να κάνω υπομονή Φωφάκι;

Όσο για τον Αρκούδο;
Σκληρή κριτική της απόφασης έκανε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης με την ακόλουθη δήλωσή του:

«Η σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου είναι απαράδεκτη αδιανόητη και προκλητική. Είναι δικαστικό πραξικόπημα. Ο Αρειος Πάγος δεν προστάτευσε σήμερα το θεσμικό κύρος και την ανεξαρτησία του.


» Ενεπλάκη ενεργά στην προεκλογική αντιπαράθεση αποκλείοντας από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ την επικεφαλής του, Φώφη Γεννηματά, για δήθεν τυπικούς λόγους. Για μια ακόμα φορά γίνεται αντιληπτό ότι το πρόβλημα της δικαιοσύνης στην Ελλάδα είναι βαθύ και εξαιρετικά κρίσιμο.


» Υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας και Κράτους Δικαίου. Η αποκατάσταση των θεσμών θα είναι το πρώτο μέλημα της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

19 σχόλια:

Greg είπε...

Έχουμε και την ξεφτίλα με την Πατουλίδου...

Θα την πάρει ο Ψωμιάδης την επόμενη τετραετία και θα φτάσει το 80%!!!!

Greg είπε...

Ενδιαφέρον σχετικά με την Πατουλίδου είναι κι' αυτό

Cacofonix είπε...

Ρε Γκρεγκ δεν μπορώ να καταλάβω κάτι: στο ΠΑΣΟΚ ούτε ένα επικρατείας δεν μπορέσαν να κάνουν σωστά;
Πάντως έχει πολύ καλή ιστορία από πίσω και το πρώην 5 νυν 4 του ίδιου συνδυασμού...

Greg είπε...

Ούτε το επικρατείας δεν μπορούν να φτιάξουν ούτε τίποτα άλλο! Τη Δραγώνα θα πρέπει να την αναδείξουμε όλοι όπως έκανες κι' εσύ. Θα σε "χρησιμοποιήσω" (το ποστ σου) όταν πλησιάζουμε στις εκλογές... (χε, χε ,χε) για να δημιουργείται διασπορά της είδησης!!!

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

Προβοκάτορες μπλιαχχχχχχχχχχ

Μικρό ανθρωπάκι Αλέκο γιατί συνέχεια πάει Κρήτη, Ηράκλειο, παλεύει μη μείνει εκτός Βολής ;;;

εξαποδώ είπε...

Δεν είναι τίποτε ανησυχητικό.
Απλώς, πρόκειται "Για το Νέο Ξεκίνημα της Νέας Αλλαγής", κατά την ελληνοαμερικανική διάλεκτο ΓΑΠ.

Σπύρος είπε...

Η Πατρίς απειλείται διπλά.Απο την απουσια τής Φώφης στούς αγώνες τού Εθνους και απο τήν ακύρωση της συνεργασίας ΣΥΝ με τα λιμά τού ΔΗΚΚΙ.
Να επαγρυπνούμε όλοι γιατί η δεξιά δείχνει τα δοντια της.!!!!!!!!!!!!!

Τελικά το γάρ πολύ τής θλίψεως... τούς.. γεννά παραφροσύνη............

Cacofonix είπε...

Και η Φώφη φωνάζει για το παρακράτος της δεξιάς. Πως μπορεί το απόλυτο μηδέν να λέει τέτοιες μπούρδες; Σε λίγο το σύνθημα "Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά" θα πάρει πραγματικά άλλο νόημα...

ange-ta είπε...

εμ, αν δεν ήταν τα καλά και συμφέροντα ο κόσμος θα ήταν άλλος και αλιώς

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

Είναι φοβεροί οι άνθρωποι. Δεν παίζονται. Ας τα βλέπει ο κοσμάκης που παίρνει σοβαρά τους πολιτικούς και προσπαθεί να βρει πίσω από κάθε τους ενέργεια σκοπιμότητες. Εδώ μιλάμε για τρικυμία εν κρανίω.

Εμ το άλλο! Βγήκε πριν λίγο ο Κουλούρης και κάλεσε τον λαό του ΠΑΣΟΚ να μην επηρεαστεί από τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθήνας και να μην απομακρυνθεί για τον λόγο αυτό από το κόμμα. Ουδεμία πλέον αίσθησις του γελοίου.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ε; Είναι για λύπηση ο άνθρωπος. Κάνει τέσσερις πολιτικές μαλακίες την ημέρα.

...Που να "φουλάρει και τις μηχανές" την τελευταία εβδομάδα...

Τι να πω; Μία όαση γέλιου είναι στην καταθλιπτική επόμενη των πυρκαγιών ημέρα.

...Κάνε κι άλλα ρανταπλαν!

Cacofonix είπε...

Ραντανπλαν. Μάλιστα πολύ μου άρεσε. Αποδίδει ευθέως τον χαρακτήρα...

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

Στις φατσούλες που έβαλες λείπουν μερικές ... το λινκάκι αυτο βοηθά και κυρίως τα σημεία στα οποία παραπέμπει

http://unchain.gr/politicians.html

έτσι να μην ξεχνιόμαστε το έργο είναι μακράς πνοής , θυμάμαι Παναγιωτόπουλο παρουσιαστή ειδήσεων στο στάρ, πρώτο θέμα (!!!) το βιβλίο του Τάκη Αλεξίου περί ανελευθερίας , θρησκευτικής καταπίεσης ... εκδότης ΚΕΔΡΟΣ ...
είπατε τίποτε ;;;;

Αϊάσανθος Ίων είπε...

Η απόπειρα του ΠΑΣΟΚ να βάλει τη Φώφη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας είχε μία σαφέστατη σκοπιμότητα, και δεν οφείλεται καθόλου σε «τρικυμία εν κρανίω», όπως θεωρεί ο ermippos. Ήθελαν, με την παρουσία του ονόματός της (Γεννηματάς, γαρ...), να θέλξουν έστω και έναν ανόητο ώστε να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, ενώ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι κατόπιν η εκλογή της θα ακυρωνόταν οπωσδήποτε από το Εκλογοδικείο. Ωστόσο, ο ανόητος θα είχε ρίξει την ψήφο του! Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τις σχετικές δηλώσεις των συνταγματολόγων τους Παπαδημητρίου και Βενιζέλου, αλλά και του Λοβέρδου.
Τώρα, βέβαια, που η Φώφη αποκλείστηκε, το ΠΑΣΟΚ το εκμεταλλεύεται αλλιώς, μιλώντας για «παλιά, πολύ παλιά και αδίστακτη Δεξιά» και τα τοιαύτα, ώστε να αλιεύσει από τα αντιδεξιά σύνδρομα των αναποφάσιστων και, κυρίως, εκείνων που σκέπτονται να μην ψηφίσουν ΤΙΠΟΤΑ (διότι αυτούς έχει στο μάτι το σύστημα...).
Για τέτοιες θεμιτές μεθόδους μιλάμε, για τέτοια δημοκρατία...

Greg είπε...

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή ΚΙΜΩΝΑ :-D

Ανώνυμος είπε...

Κιμων τα χωνει σε Κακαουνακη ολε

ΕΡΜΙΠΠΟΣ είπε...

" Αϊάσανθος Ίων said...

Η απόπειρα του ΠΑΣΟΚ να βάλει τη Φώφη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας είχε μία σαφέστατη σκοπιμότητα, και δεν οφείλεται καθόλου σε «τρικυμία εν κρανίω», όπως θεωρεί ο ermippos. Ήθελαν, με την παρουσία του ονόματός της (Γεννηματάς, γαρ...), να θέλξουν έστω και έναν ανόητο ώστε να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, ενώ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι κατόπιν η εκλογή της θα ακυρωνόταν οπωσδήποτε"

Και το να κατεβαίνεις σε εκλογές το σωτήριο έτος 2007 (και μάλιστα εν όψει του συγκεκριμένου μενού που προσφέρει η επικαιρότητα) με τοτέμ τον Γεννηματά τι άλλο δείχνει αν όχι τροπική καταιγίδα εν κρανίω. Άντε να το πούμε πιο ευγενικά. Πλήρη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα και απλοϊκή, μέχρις παιδαριωδίας, πολιτική σκέψη. Στο κάτω κάτω κάθε πρόταση οφείλει να είναι αποτέλεσμα στάθμισης. Τι κερδίζω, τι χάνω. Ποιους ελκύει η τακτική μου, ποιους απωθεί. Ποιός θα συγκινηθεί και ποιος θα καγχάσει. Όποιος πιστεύει ότι οι εκλογές της 16ης θα παιχτούν έστω και κατ΄ ελάχιστον στα αντιδεξιά αντανακλαστικά κάποιων χαχόλων δεν θα ξυπνήσει καλά την Δευτέρα το πρωϊ. Άλλες είναι οι ιδιότητες των γαλάζιων παιδιών που οδηγούν στο σημερινό χάλι. Όχι οι δεξιές τους ρίζες. Εκσυγχρονιστήκαμε, για όσους δεν κατάλαβαν.

Όσο για τους συνταγματολόγους του ΠΑΣΟΚ, αυτοί είναι κάτι σαν τους "αστρολόγους, τους πληρωμένους της αυλής, που έλεγαν πως πολλά χρόνια ακόμη θα ζήσει" (σημ. δες Κ.Κ. "Ο βασιλεύς κυρ Μανουήλ ο Κομνηνός ..."). Όχι και να τους πάρουμε στα σοβαρά. Σιγά σιγά θα αρχίσουμε να ορκιζόμαστε και στην ανιδιοτέλεια του Βενιζέλου. Έλεος.

Τέλος πάντων, ας καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι της πολιτικής δεν είναι ξεχωριστοί. Μια παρέα μετρίων είναι σε κάθε κόμμα που μαζεύονται, όταν μια στις τόσες τα φώτα πέφτουν επάνω τους, και ανταλλάσσουν μαλακίες για το πως θα ξεπεράσουν την αμηχανία τους. Όσοι έχουν άποψη μπορεί να γεννήσουν κάτι καινούργιο και καλούτσικο. Οι υπόλοιποι ανακυκλώνουν τα παλιά φυλλάδια και επαναλαμβάνονται. Και μετά βγαίνουν έξω να πουλήσουν. ¨οτι έχει ο καθένας.

Οι αμερικάνοι λένε κάτι καλό. Never underestimate human stupidity.

Καλημέρα σας.

Ανώνυμος είπε...

giati den lete tipota gia to biblio ths ST tora poy einai ekloges?

Greg είπε...

Λέμε και θα λέμε! Καί δείχνουμε!