18.6.07

Φαίνεται είμαι ο μόνος...

  • ...που ξέρω ότι ο χαραχτηρισμός "μπάτσος" βγαίνει από τον μπάτσο, κοινώς φούσκο ή σφαλιάρα ή χαστούκι ή καρπαζιά και δεν είναι ακόμα μια "ιαπετική" ή άλλως ινδοευρωπαϊκή λέξη... Οι υπόλοιποι Έλληνες είναι του "σαλονιού"!
  • ...που έχω ακούσει το 100 χρόνων τραγούδι κάτω στα λεμονάδικα, να περιγράφει με απίστευτη ακρίβεια το περιστατικό του περίφημου βίντεο... Οι υπόλοιποι Έλληνες ακούνε μόνο Μπάχ!
  • ...που με την νέα αυτή τάξη πραγμάτων που κυριαρχεί, με τα γκουαντάναμο, τις κάμερες, τις υποκλοπές, τις απαγωγές, τις ζαρντινιέρες, τα διάφορα που συμβαίνουν μέρα-νύχτα, είχα την αίσθηση της αστυνομικής βίας...
  • ...που από την αρχή δεν αμφέβαλα ότι η ηλιθιότητα της "αποθανάτισης" του "επιτεύγματος" ανήκε στους ίδιους τους πρωταγωνιστές...
  • ...που με ενόχλησε παράλληλα, η αναξιοπρέπεια των 2 Αλβανών κρατουμένων! Ποιός ποινικός θα ήταν τόσο θρασύδειλος, ώστε να δεχθεί να χτυπήσει τον σύντροφό του για να ικανοποιήσει τον σαδιστή; Και μάλιστα πριν καν να έχει ανοίξει μύτη; Και ήταν και 25άρηδες...
Όλοι οι άλλοι πέφτουν από τα σύννεφα!

Ελπίζω να μην είμαι ο μόνος που δεν θα έχω ξεχάσει μετά το "στόρυ" αυτό
  • την Ρεπούση και το βιβλίο της(*)
  • το Μακεδονικό και την Ντόρα
  • τα ομόλογα και τον Αλογοσκούφη
  • τις υποκλοπές
  • το χρηματιστήριο
  • το Αιγαίο
  • τη φτώχια
και δεν θα έχω ενδώσει λόγω κάποιων σκατό"μπατσων" στην άποψη της Φραγκουδάκη, ότι "οι σύγχρονοι Έλληνες θέλουν να κρύψουν το άσκημο και μπάσταρδο εθνικό τους πρόσωπο"!

Δηλαδή δεν θα έχω πέσει στην λούμπα!

Δεν λέω ότι την προετοιμάσανε την κατάσταση. Φωνάζω όμως ότι την χρησιμοποιούνε! Άλλωστε όπως αποκαλύφθηκε, το βιντεάκι κυκλοφορούσε ένα χρόνο τώρα, όλοι το ήξεραν και δεν "ίδρωνε" κανένας...



(*) δήλωνε χθές βράδυ ο Λιάκος σε συζήτηση στην ΕΤ1, ότι όσο υπάρχουν εθνικές ταυτότητες κλπ. δεν μπορεί να προχωρήσει η παγκοσμιοποίηση...

23 σχόλια:

Greg είπε...

Φαντάζομαι ότι είμαι και ο μόνος που έχω ακούσει ότι
- οι μπατσοι πουλάνε την ηρωΐνη
- οι μπάτσοι πουλάνε προστασία

Μόλις "εθισθούμε" από τις καρπαζιές και εμπεδώσουμε το βίντεο, θα έχει καιρό να σοκαρισθεί πάλι το πανελλήνιο από την "αποκάλυψη" των παραπάνω...

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτα σωστός!!

Μια μικρή ένσταση μόνο. Τι να κάνανε και οι μετανάστες όταν έχεις τέτοια κτήνη να αντιμετωπίσεις και ξεκινάς από τόσο μειονεκτική θέση. Και ξένος και ποινικός. Δεν ήταν, δα, και ζαχαριαδικοί κομμουνιστές, να τους διαολοστείλουν, τους "ντοκυμαντερίστες"!

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρώσω επίσης ότι όχι μόνο κυκλοφόρησε ένα χρόνο μετά αφ' ότου συνέβη, αλλά και μία μέρα μετά την επίθεση που εδέχθη ο υποδιοικητής των Μ.Α.Τ στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Το βιντεάκι απ' ότι άκουσα στις ειδήσεις στην ΕΤ-1 ανέβηκε στο Indymedia. Επίσης (από τις ειδήσεις στην ΕΤ-1 πάλι) οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι ήταν ένας Έλληνας και ένας Αλβανός που έκλεψαν την τσάντα μιας γριούλας.
Φυσικά η ενέργεια του αστυνομικού (όπως και η καταγραφή της που σείχνει τουλάχιστον χαζομάρα) ήταν απαράδεκτη και εκτός του θεσμικού του ρόλου, εφ' όσον δεν ήταν δικιά του δουλειά η απονομή δικαιοσύνης.
Κλείνω με την επισήμανση ότι σε κάθε χώρο υπάρχουν οι καλοί, οι κακοί και οι άσχημοι και καλό θα είναι να μην γενικεύουμε (τσουβαλιάζουμε όπως γράφεις και εσύ) λέγοντας ότι:
"- οι μπατσοι πουλάνε την ηρωΐνη
- οι μπάτσοι πουλάνε προστασία"
Επίσης συμφωνώ ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις και γενικώς ας μην πέφτουμε στην παγίδα των επιλεκτικών ευαισθησιών.
Να' σαι καλά για τομ ωραίο ιστότοπο τον οποίο επισκέπτομαι σε καθημερινή βάση.

ange-ta είπε...

Τώρα εγώ γιατί είμαι ακόμα πιο μόνη;
Γιατί το βίδεο μου φάνηκε στημένο;
Γιατί μου έφερε γέλια;
Οχι πως δεν θεωρώ τους μπάτσους ικανούς για το ό,τιδήποτε!
Ολους τους μπάτσους του κόσμου τους θεωρώ ικανούς να κάνουν το Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ!!
Αλλως τι μπάτσοι θα ήτανε;;

Τα ίδια έγραψα και στο blog του ab irato.

Εμένα μου θύμισε χοντρό λιχνό.

Οι δε αλβανοί, σηκώνονται μπατσίζουν και ξανακάθονται.

Απάθεια πλήρης.

Τώρα θα μου πείτε, η απόλυτη φτώχεια σου ρουφάει κάθε συναίσθημα!

Greg είπε...

@ εξαποδώ

Ευχαριστώ! Δεν ξέρω πάντως για το πόσο φυσιολογική ήταν η αντίδραση των κρατουμένων! Νομίζω ότι εισήχθησαν νέα ήθη! Όσους ποινικούς έτυχε να γνωρίσω - για διάφορους λόγους (και κανείς τους δεν ήταν ο Πάσσαρης...) - είμαι βέβαιος ότι δεν θα το έκαναν τόσο εύκολα!

@ Γιώργος
ευχαριστώ για τα καλά λόγια

@ angeta
ίσως η κατάληξη του σχολίου σου να ήταν η μόνη δικαιολογία των κρατουμένων. Οι άλλοι... φαντάζομαι αν κυκλοφορεί εδώ γύρω κανάς ψυχίατρος θα μπορούσε να το αναλύσει. Η εύκολη (και γι' αυτό ίσως αληθινή) εξήγηση είναι ότι μ' όποιον συναναστρέφεσαι τέτοιος θα γίνεις! Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς δεν πρέπει να αντιδρούμε και να απαιτούμε...

Να αναφέρω εδώ μια ιστορία προσωπική. Προ ετών (όταν ασχολιόμουνα με τα φροντιστήρια) είχα ένα μαθητή που πέτυχε στις αστυνομικές σχολές. Ήσυχο και ντροπαλό παιδάκι. Τον συναντάω 6-7 χρόνια μετά, αρχίσαμε τη συζήτηση, μαθαίνω ότι η μάνα του πέρασε ένα γολγοθά εγχειρήσεων για κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Η φυσική μου ερώτηση μια και ήξερα τη φτώχια του, ήταν πώς τα κατάφερε με τα έξοδα! Η απάντησή του, αβίαστη και φυσιολογική ήταν:

Μόλις το έμαθε ο διοικητής μου - που είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος - μου έδωσε αμέσως τρείς από τις πουτάνες του!!!!

Greg είπε...

@ εξαποδώ
"Ντοκυμαντερίστες"!!!

Άπαιχτο! Θα το χρησιμοποιώ...

Ανώνυμος είπε...

Το βίντεο ανέβηκε στο youtube στις 14/6.
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=gCc7xc8hxDQ
Δυο μέρες μετά το βρήκε κάποιος και το ανέβασε στο indymedia.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=719730
Δεν έχει καμιά σχέση με τον ξυλοδαρμό του αρχιματατζή.

Ο ένας κρατούμενος ήταν Αλβανός και ο άλλος έλληνας ομογενής από το Καζακστάν (βγήκε στα κανάλια ο δικηγόρος του). Οπότε αφήστε τα ρατσιστικά για τους "Αλβανούς".

vangelakas είπε...

Ένα χρόνο μετά, ειδικά πάνω στήν ανακοίνωση τής ελάχιστης διαφοράς τών δύο κομμάτων...

ange-ta είπε...

@ανώνυμε,
αν τα λεγόμενά μου, σου έδωσαν την εντύπωση, ότι είμαι κατά των Αλβανών, ζητώ συγνώμη!

Ανώνυμος είπε...

Οι διάφοροι συσχετισμοί της δημοσιοποιήσης του περιστατισμού με ευρύτερες πολιτικές σκοπιμότητες είναι δηλωτικό της δουλοκτητικής αντιμετώπισής μας έναντι των μεταναστών: Δαρμένοι ή όχι, αυτοί είναι εργαλεία στα χέρια κάποιου άλλου και όχι άνθρωποι.

Τώρα το άν κάποιο σπεκουλάρουν επάνω στο περιστατικό, είναι άλλο θέμα.

Το συζητάμε αφού συζητήσουμε αυτό καθ' αυτό το περιστατικό.

Α, και κάτι άλλο. Η συμπεριφορά των μπάτσων στους μετανάστες είναι "πυλωτική" με την έννοια ότι σε λίγο καιρό, η ροπή των πραγμάτων θα την διευρύνει απέναντι σε κάθε έναν που βρίσκεται απέναντί τους σ' αυτές τις συνθήκες: είτε είναι μετανάστης, είτε είναι διαδηλωτής κ.ο.κ. Σιγά μην κωλώσουν...

Greg είπε...

@ ανώνυμος

Όπως είπα δεν το δημιούργησαν. Το εκμεταλλεύονται τα κόματα... Τώρα για τον ρατσισμό, μάλλον στην φαντασία σου υπάρχει. Κανείς εδώ μέσα δεν είπε ότι η αναξιοπρέπεια ήταν αποτέλεσμα της Αλβανικής ή Ρωσσοπόντιας καταγωγής. Αλλά η αίσθηση των συγκεκριμένων ότι είναι δούλοι!

@ σκατζόχοιρος
Το περιστατικό είναι σαφές. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς παγκοσμίως. Ούτε ο Πολύ-δειρας διαφωνεί, ούτε οι μπάτσοι διαφωνούν, ούτε ο Αλαβάνος διαφωνεί. Θα με εξέπλητε να διαφωνούσαν οι κρατούμενοι... :-D Άρα είναι θέμα να το συζητάμε και να το βλέπουμε 10 ώρες την ημέρα, στα πρωϊνάδικα, τα μεσημεριανάδιακα, τα απογευμτινάδικα, στις ειδήσεις, παντού;;;; Μόνο αν μας βολεύει!!!
Ζητάμε λοιπόν οι πολίτες τιμωρία και απαιτούμε να είναι άμεση!

Φαντάζομαι όμως ότι δεν περιμένουμε να τερματισθεί η καταστολή και οι μεθοδολογίες της. Ποτέ με τα καθεστώτα που ζούμε τουλάχιστον! Για τους Αμερικάνους τα βλέπουμε καθημερινά. Για τους Τούρκους έχουν γυρισθεί και ταινίες. Για τους Αλβανούς τα λένε οι Βορειηπειρώτες. Για τους Ρουμάνους, ο Πάσσαρης εκλιπαρεί να έρθει εδώ φυλακή! Για τους Εγγλέζους, πυροβολούνε όποιον είναι "μελαχροινός" χωρίς ερώτηση! Για του Γάλλους..., για τους Γερμανούς,... κλπ.

Greg είπε...

Επειδή μπαίνουν και νειάτα στο μπλόγκ και αγνούν την σημασία των στ(ο)ίχων του τραγουδιού.

Λεμονάδικα: Η περιοχή κάτω από την Ομόνοια!!!

Λαχανάδες-λάχανο: Πορτοφολάδες-πορτοφόλι

Κάνω την κυρία: προσποιούμαι τον ανήξερο

σίδερα-στενή: φυλακή

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε Γκρεγκ,

μία διόρθωση. Η άθλια η Φραγκουδάκη τό 'πε αυτό το αχαρακτήριστο... Όχι η Κούλουρη (αυτη τα λέει πιο 'περιδιαγραμμάτου').

Τα Λεμονάδικα δεν είναι στον Πειραιά;;;

Greg είπε...

Φραγκουδάκη!!! Ευχαριστώ ανώνυμε... Είχα γράψει και πόστ... Χάλια!

Τώρα για τα λεμονάδικα είχα την πληροφορία ότι ήταν στα χαυτεία! Πάντως το κρατάμε προς διερεύνηση :-D

vangelakas είπε...

Ναί, όντως. ήθελα νά τό γράψω αλλά σέ είδα πολύ κατηγορηματικό ρέ Γκρέγκ! Σάν νά διαβάζω Ηλία Πετρόπουλο περί ρεμπέτικου. Έχω τήν εντύπωση ότι τά λεμονάδικα είναι εκεί πέριξ τής ακτής Τζελέπη.

Greg είπε...

Η πλειοψηφία νικάει! Τα λεμονάδικα αναφέρονται εκεί στην περιχή της πειραική παραλίας. :-D

vetdino είπε...

απαράδεκτος ο αστυνομικός, αλλά μας έχουν ζαλίσει τα ωό πια με την αστυνομική βία και "τα καημένα τα παιδιά"... μου άρεσε που βγήκε η μάνα του ενός και έλεγε "εγώ το παιδί δεν το μεγάλωσα για να το δέρνει ο μπάτσος"... όχι το μεγάλωσε για να κλέβει τσάντες... εγώ ξέρω ξέρω πως όλα από την οικογένεια ξεκινάνε κι αν το παιδί σου το μεγαλώσεις στραβά δε σου φταίει ο μπάτσος που το κοπανάει, αλλά εσύ που κατέληξε να κλέβει τσάντες...

τώρα για τον πολιτισμό των αστυνομικών με κάλυψε ο γρεγ... εδώ στη Φλάνδρα να δείτε κάτι μπάτσους πως συμπεριφέρονται σε κακοποιά στοιχεία... και φυσικά κανείς δε βγάζει "κιχ"

Dipous Apteros είπε...

Νομίζω οτι η συζήτηση γίνεται σε λάθος βάση.

Οι συγκεκριμένοι μπάτσοι δεν χτύπαγαν τους κρατουμένους. Τους έβαζαν να χτυπιούνται μεταξύ τους. Οφείλω να παρατηρήσω οτι αυτό συνιστά τεράστια πρόοδο. Είναι τόσο 'προχώ' που οι Τούρκοι μπάτσοι σκίζουν τα προικιά τους από ζήλεια, που δεν πρόλαβαν την εξέλιξη.

Φυσικά δεν είναι δικιά μας πατέντα. Είναι εξ' αντιγραφής από τον αμερικάνικο στρατό. Και αυτό όμως συνιστά εξαιρετική πρόοδο. Επίσης συνιστά τιμή για τους Έλληνες μπάτσους που παρακολουθούν τόσο στενά τις εξελίξεις στη δουλειά τους.

Εχουμε μπάτσους στην τελευταία λέξη της μόδας και διαμαρτυρόμαστε από πάνω!

Το πρόβλημά μας μάλλον είναι οτι εμείς δεν ακολουθούμε την μόδα όσο πρέπει. Οι μπάτσοι κάνουν την δουλειά τους. Εμείς από την άλλη εξακολουθούμε να συζητάμε μαλακίες στα παράθυρα. Για παράδειγμα συζητάμε για το άν πρέπει να χτυπιούνται οι μπάτσοι με τους δασκάλους. Οι μπάτσοι λέει και οι δάσκαλοι είναι αδέλφια γιατί είναι κοι οι δυό κακοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Η πολιτεία όμως αυτούς τους μπάτσους θέλει. Γι' αυτό και τους πληρώνει αναλόγως. Αν ήθελε δημοκρατική αστυνομία, ισονομία, ισοπολιτεία και δεν συμμαζεύεται θα προσελάβανε μπάτσους με master στην κοινωνιολογία. Οπότε και εμείς θα τους σεβόμαστε, θα τους αποκαλούσαμε αστυνομικούς και όχι μπάτσους, και βέβαια θα πληρώναμε παραπάνω φόρους για την συγκεκριμένη πολυτέλεια.

Προφανώς η κοινωνία αυτή είναι φανταστική.

Γι' αυτό την επόμενη φορά που θα έχεις απέναντί σου ένα μπάτσο στην διαδήλωση, θα πρέπει να θυμάσαι οτι είναι εκεί υλοποιώντας την κρατική πολιτική. Η οποία είναι πολιτική καταστολής και εξυπηρετεί ξενόδουλα συμφέροντα.

Εκείνη τη στιγμή λοιπόν μάλλον δεν είναι συνάνθρωπος. Γιατί αν ήταν, η αστυνομία θα ήταν διαφορετική. Είναι εχθρικός στρατός και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε.

Αν θέλουμε κάποτε να έχουμε καλή αστυνομία, θα πρέπει πρώτα να πολεμήσουμε και να εξοντώσουμε την υπάρχουσα. Προφανώς θα υπάρχουν θύματα και από τις δυό πλευρές.

Η μόνη άλλη εναλλακτική λύση που βλέπω είναι να μάθει η πλειοψηφία να ψηφίζει. Αυτό βέβαια είναι πιό φανταστικό σενάριο από τα προηγούμενα.

Αρα το μόνο που μας μένει και πάλι είναι αυτό που έγραφα στην αρχή αστειευόμενος. Να καμαρώνουμε που οι μπάτσοι μας αγαπάνε την δουλειά τους και παρακολουθούνε τις διεθνείς εξελίξεις.

Γνωμοδότης είπε...

που με ενόχλησε παράλληλα, η αναξιοπρέπεια των 2 Αλβανών κρατουμένων! Ποιός ποινικός θα ήταν τόσο θρασύδειλος, ώστε να δεχθεί να χτυπήσει τον σύντροφό του για να ικανοποιήσει τον σαδιστή; Και μάλιστα πριν καν να έχει ανοίξει μύτη; Και ήταν και 25άρηδες...

Θέλεις να πείς ότι οι κακόμοιροι κρατούμενοι ήταν πάρ' τον έναν και κτύπα τον άλλον;

Greg είπε...

@bfo

Όχι φυσικά! Αν και ανησύχησα λίγο ότι το γεγονός με έχει στιγματίσει υποσυνείδητα! Είδα χθές στον ύπνο μου στη θέση τους τον Λιάκο και τη Ρεπούση και πετάχτηκα ιδρωμένος φωνάζοντας "εσύ είσαι το 1 και σύ είσαι το 2"... :-D

Μου δίνεις όμως την ευκαιρία να πώ δυο πραγματάκια παραπάνω. Ακόμα και οι ποινικοί έχουν κώδικες αξιοπρέπειας. Τους δικούς τους φυσικά αλλά έχουν! Σίγουρα η "πειθήνια" συμπεριφορά τους, μάλιστα χωρίς να έχει ανοίξει μύτη όπως είπα, τους έχει εξασφαλίσει (να είσθε σίγουροι) πολύ ξύλο μέσα στη φυλακή απ' τους συγκρατουμένους τους. Περισσότερο απ' ότι στο βίντεο... Δεν περιμένει κανείς να είναι ο Πάσαρης ή ο Γρηγοράκος ή ο Βηλανάκης αλλά κι' αυτό;

Να το δώσω και αλλιώς. Ας πουμε ότι στη θέση των πορτοφολάδων ήταν ο Παναγιώτης με τα πράσινα παπούτσια και ένας σύντροφός του. Παιδάκια αστικών οικογενειών, που δεν έχουν μάθει στη καρπαζιά. Θα δικαιολογούσε κανένας αντίστοιχη "υπακοή" εκ μέρους τους;

Βέβαια έχουμε και "αρχηγούς" επαναστατικών οργανώσεων που λένε ότι "εγώ απλά περνούσα απ' έξω... δεν ξέρω τίποτα!"

Μπλεγμένα τα πράγματα μπλεγμένα...

Greg είπε...

Αφιερωμένο στον άπτερο και στην ανάλυσή του

http://youtube.com/watch?v=d_navVEQrwo

και

http://youtube.com/watch?v=lm6

Ανώνυμος είπε...

@ όλους

!!!

ΥΓ. Αμπού Γκράιμπ; Όχι, δεν έγινε και "τίποτα". Μπάτσοι στη Βόρεια Ελλάδα, που βάζουν μετανάστες να κάνουν πολύ χειρότερα πράγματα από αυτά του πρόσφατου βίντεο. Όχι, δεν έγινε και "τίποτα". Υπάνθρωποι οι μεν για τους "μαχητές της ελευθερίας". Υπάνθρωποι κι οι δε... Ο θαυμαστός νέος κόσμος είναι εδώ. Και είναι παντού γύρω μας. Δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

http://plevrisvideos.blogspot.com/ gia deite edw