30.3.07

"Πενταδάκτυλος" Μίκης

Ενώ η ανοησία κοιτάει το δάχτυλο στο εξώφυλλο του τελευταίου Άρδην (βλέπε πλευρική στήλη) και ασχολείται με την εικαστική του σημειολογία(!), είδε το φώς "το πενταδάχτυλο" του Μίκη Θεοδωράκη.

  • «Έχουμε δύο μεγάλους θεσμούς στην Ελλάδα. Του Προέδρου της Δημοκρατίας και του αρχηγού της Ελλαδικής Εκκλησίας. Επαναστατώ όταν βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν σέβονται αυτούς τους θεσμούς. Όταν μιλάς για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον αρχηγό της Εκκλησίας, πρέπει πρώτα να πλένεις το στόμα σου».
  • «Πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς. Πρέπει να σέβεσαι τους θεσμούς για τους οποίους πεθάναμε εμείς. Αυτοί σήμερα που δεν σέβονται απολαμβάνουν τους καρπούς των δικών μας θυσιών. Εγώ δεν είμαι κάποιος άγνωστος και έχω το δικαίωμα να κάνω τέτοια κριτική. Ας έρθει ο οποιοσδήποτε να με αντικρούσει».

  • «Ακόμη και ο Βελουχιώτης έβαζε στη σειρά τους αγωνιστές και έμπαιναν στα χωριά με την ελληνική σημαία, και αφού τους μιλούσε για τον αγώνα, τους καλούσε όλους να μπουν μέσα στην Εκκλησία. Και μπροστά σε όλους τους κατοίκους του χωριού και τους αντάρτες, παρακαλούσε τον παπά να ευλογήσει τη σημαία και τον αγώνα τους. Αυτοί ήταν επαναστάτες. Ποιοι είναι αυτοί οι σημερινοί που λένε ότι είναι προοδευτικοί; Τι σχέση έχουν αυτοί με όλα αυτά;»
  • «Τους πειράζει η 25η Μαρτίου. Γιατί όμως; Γιατί οι ελευθερωτές μας ήταν οι φουστανελάδες, τους οποίους κατηγορούν ως αγράμματους. Αυτοί όμως μας απελευθέρωσαν. Είναι μύθος, λένε, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός. Δεν κρατούσε, υποστηρίζουν, με το ένα χέρι ο Κολοκοτρώνης την ελληνική σημαία και με το άλλο τον Σταυρό και δεν ευλογούσε η Εκκλησία τη σημαία. Αυτά είναι γι’ αυτούς αντιδραστικά. Και δεν πρέπει να τα ξέρουν τα παιδιά μας. Γι' αυτό πρέπει, κατ’ αυτούς, να φύγει από την εθνική μας μνήμη η 25η Μαρτίου».

  • «πρέπει να έχουμε βάσεις και ρίζες, να είμαστε περήφανοι για τη γενιά μας, για την πατρίδα και το έθνος. Γι' αυτό το καταπληκτικό πάντρεμα της ουσίας της ελληνικότητας με την ουσία του Χριστιανισμού. Δεν ξέρουν όμως όλοι αυτοί τι σημαίνει Ορθοδοξία. Λένε ότι δεν υπήρχε Κρυφό Σχολειό. Μέσα όμως στις εκκλησίες οι παπάδες διάβαζαν τα Ευαγγέλια, τα οποία ήταν γραμμένα στα ελληνικά».

in.gr


Να πώ την αλήθεια; Δεν συμφωνώ κατά λέξη με όλα όσα λέει ο Μίκης Θεοδωράκης. Συμφωνώ όμως με την ουσία των λεγομένων του 100%. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΜΕ!(*)

Τρελαίνεται τώρα ο "πολιτικά ορθός". Αναρωτιέται:
"Τί έγινε μωρέ; Δηλώνει Έλληνας ο Θοδωράκης; Πιστοποιητικό εθνικοφροσύνης από τον Μίκη; Μα δεν ήταν εξορία;"

Δυό πράγματα μπορούν να συμβαίνουν με τους επιχειρηματολογούντες κατ' αυτόν τον τρόπο.
  • είτε δεν καταλαβαίνουν ότι χρεώνουν την ελληνικότητα και τους αγώνες για την πατρίδα στη μισή Ελλάδα (όπως ακριβώς κάνανε μέχρι σήμερα οι παρακρατικοί) με προφανείς μελλοντικές επιπτώσεις, οπότε είναι ανόητοι!
  • είτε καταλαβαίνουν, οπότε ελέγχεται η εντιμότητά τους!

Ευτυχώς είναι ελάχιστοι! Και δεν φτάνει αυτό. Οι διαχωριστικές γραμμές που πίσω τους κρύβονταν, έχουν αλλάξει. Και χάσανε τη μπάλα! Δεν φημίζονται και γι' "αητοί"...

Ας πούμε λοιπόν ένα τραγούδι! Με Ελύτη, Μίκη και Γρηγόρη. Κι' ας μας πούνε και νεκρόφιλους... Οι απίστευτοι!


(*) Ξέρω ακούγομαι πολύ "Ξανθοπουλικός", αλλά αναγκάζομαι να ακολουθήσω το πνεύμα της εποχής! :-D

14 σχόλια:

Greg είπε...

Μη φοβάστε! Καταδικάστε και σείς τον Μίκη! Άλλωστε πρώτος το έπραξε ο Βαλλιανάτος και το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι στις 29 Αυγούστου του 2004.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29 Αυγούστου 2004

ΘΕΜΑ: ΜΗΠΩΣ ΔΟΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΔΥΣΑΝΕΚΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ», ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ, ΕΘΝΙΚΟΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΝΤΙ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ;


Πώς το λέει ο λαός; Μπλέξανε απλά το πέος με την ψύκτρα ή δεν μπορούνε να κρύψουν την πραγματική τους ατζέντα;

Greg είπε...

Και ένα παλαιό άρθρο της εποχής για τον Μίκη και την "μύγα που έκανε κώλο κι' έχεσε τον κόσμο όλο". Ακούς ΖΠ;

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

Όπως είπες και στο προηγούμενό σου ποστ
''Βάλανε κάποιοι τα συστατικά ανάκατα στο τσουβάλι και ότι βγεί... Τουρλού''
Τρικυμία στο κρανίο, έχουν πάθει που βλέπουν τέτοιες μεταστροφές!!
(Διακρίνω πάντως έναν εργώδη συγγραφικό σου οίστρο και αυτό είναι ωραίο, γιατί μας χαρίζεις πραγματικά διαμάντια).

maximos είπε...

Ο Θεοδωράκης συμβολίζει την ενότητα των Ελλήνων στο αγώνα για την επιβίωση του Έθνους. Η φωνή του είναι το νέο ΟΧΙ της Ελλάδας στα σχέδια της ντόπιας νεοταξίτικης φράξιας. Ο Soros και τα ντόπια σαράκια του πανικόβλητα βρίζουν και συκοφαντούν. Δεν θα τους περάσει. Είμαστε έτοιμοι «για πάλεμα για μάτωμα για την καινούργια γέννα». Θα πρέπει να κάνουν όλη την Ελλάδα Μακρόνησο για να βουλώσουν το στόμα μας.

ange-ta είπε...

Καλημέρα Γρεγκ,
δεν έχω φωνή στον υπολογιστή μου εδώ στο γραφείο, αλλά βλέπω τον Μπιθικώτση και υποπτεύομαι τι τραγουδάει

ange-ta είπε...

O άντρας μου που ξέρει μουσική, μου έχει πεί, ότι όταν ο σολίστας δεν παίζει τη μουσική με το πόδι του έχει τη μουσική εντός του και είναι καλός. Πρόσεξε τον Μπιθικώτση, ούτε καν τα χέρια του παίζει. Μεγάλη φωνή!

Greg είπε...

@ Πήγασος
Ευχαριστώ!

@ Maximos
Γκουαντάναμο (το προτμάνε! Ας τους δώσουμε και κάτι!) να το κάνουνε δεν θα σταματήσουμε.

@ ange-ta
O άντρας σου έχει απόλυτα δίκιο. Ο Μπιθικώτσης ήταν η ενσάρκωση της προσωδίας. Απήγειλε τους στίχους και έβγαινε τραγούδι. Οι αναπνοές του, ο τονισμός του το αποδεικνύουν. Το ότι καταλάβαινες τι έλεγε είναι η απόδειξη.

Ώπα, είπα προσωδία και ενίσχυσα την συνέχεια του Ελληνισμού!!! :-D

Έχει αντιληφθεί κανείς τη ζημιά σε όλη την κουλτούρα μας, της αλλαγής τονισμού της γλώσσας από τις πιτσιρίκες και τους πιτσιρίκους; Λόγω Αμερικανικού τονισμού (τραγούδια, τηλεόραση)τα μακρά γίνανε βραχέα και τα βραχέα μακρά. Προχθές μαθήτριά μου λέει. "Να πάο ΝΑ πιο νερΩωωωω" (σ.σ. η ορθγραφία για να αποδώσει τις εντάσεις και το "μάκρος"). Της έβαλα "τιμωρία" δέχα στίχους από την Ιλιάδα! Δεν τις έγραψε... :-D

ange-ta είπε...

Κοίτα πράγματα,
Ο Πούτιν ερωτεύτηκε την Αγγελα Μέρκελ και εγκατέλειψε τη πολιτική. Μετακόμισαν στα θερινά ανάκτορα στη Πετρούπολη.
Πώς το βλέπεισ αυτό τώρα για πές μου;;

Greg είπε...

Γκροτέσκο! Χρόνια πολλά!

Ανώνυμος είπε...

"
-είτε δεν καταλαβαίνουν ότι χρεώνουν την ελληνικότητα και τους αγώνες για την πατρίδα στη μισή Ελλάδα (όπως ακριβώς κάνανε μέχρι σήμερα οι παρακρατικοί) με προφανείς μελλοντικές επιπτώσεις, οπότε είναι ανόητοι!
-είτε καταλαβαίνουν, οπότε ελέγχεται η εντιμότητά τους!
"

3. Είτε ο Μίκης, μαζί με τη μισή Ελλάδα δεν έχει κανενός είδους ανοσία στις ηλίθιες απόψεις (όπως έχουν αποδείξει αμφότεροι -Μίκης και μισή Ελλάδα- στο παρελθόν).

Greg είπε...

Σε ποιά μισή αναφέρεσαι εσύ; Αυτή που ήταν εξορία μαζί του ή την άλλη;

Με μπέρδεψες... :-D

Greg είπε...

Σε όλα τα κρίσιμα θέματα, απ' το σχέδιο Ανάν, έως την εκπαιδευτική (αντι)μεταρρύθμιση, από τη στρατηγική «κατευνασμού» της Τουρκίας έως την κατασυκοφάντηση της εργασίας και την καθαίρεση του καθημερινού πολιτισμού, συγκροτείται μονίμως

ένα μέτωπο εξυπνακισμού (από πλευράς πολιτικών επιχειρημάτων) που μετέρχεται τον μεταμοντερνισμό και την πολιτική ορθότητα κι εκφράζεται μέσα απ' ό,τι αφυδατώνει τη δημοκρατία (μη-κυβερνητικές οργανώσεις με κυβερνητικά λεφτά, ανεξάρτητες αρχές, λόμπυ και άλλα), για να συναντιέται πάντα σε δύο κοινούς τόπους: την αποδόμηση

της εθνικής ταυτότητας (ως προϋπόθεση μείωσης των απαιτήσεων του λαού για εθνική κυριαρχία) και την περιφρονητική απαξίωση των εργαζομένων (ως προϋπόθεση ταξικής χειραγώγησης, ταξικής καταστολής, πολιτικής αιχμαλωσίας).

Φειδίας είπε...

Ἔτσι. Τοὺς ἔχει τρελάνει ὁ Μίκης. Ξυδάκι.

Φειδίας είπε...

Ὅσο γιὰ τὰ περὶ ἑβραίων, δῶσε καὶ τὸν σύνδεσμο γιὰ ἐκείνη τὴν θαυμάσια συνέντευξί του στὴν ἰσραηλινὴ Χααρέτζ. Ἀξίζει νὰ διαβαστεῖ.