18.1.07

Έμμεση κρατική χρηματοδότηση των διδάκτρων στα κολέγια;

Έγραφα προ ημερών, ότι όπως φαίνεται, πρόθεση της συνταγματικής αναθεώρησης του άρθρου 16 είναι

να χρηματοδοτούν (δίκην ιδιωτικού Αρσακείου...) τους διαπλεκόμενους κολεγιάρχες

Έγραφα επίσης στο αντίστοιχο δημοσίευμα, αναπαράγοντας το εισαγωγικό σημείωμα της "ρήξης",
Η “Ρήξη” θέτει την ανάγκη υπέρβασης του διπλού αδιεξόδου, προβάλοντας το αίτημα για ένα πραγματικά δημόσιο πανεπιστήμιο, χειραφετημένο από την διπλή επιβουλή του ιδιωτικού κεφαλαίου και των συντεχνιών.


Ας μοιραστώ μαζί σας ένα ερώτημα που γεννιέται εύλογα από την σχετική πληροφορία και ζητώ απ' όποιον γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα να μας ενημερώσει για το αληθές ή μή.

Οι μικρές επιχειρήσεις (1-25 απασχολούμενοι) μέσω της εργοδοτικής εισφοράς 0,45% που καταβάλλουν στο ΙΚΑ, αποκτούν δικαίωμα στην επιμόρφωση των υπαλλήλων τους με χρηματοδότηση από τον ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση).

Αληθεύει ότι πολλοί σπουδαστές (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί*) των λεγόμενων Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, εξοφλούν τα δίδακτρά τους μέσω του προγράμματος αυτού; Εμφανίζονται δηλαδή εγγεγραμένοι νομίμως ή μή στους καταλόγους των υπαλλήλων κάποιων εταιρειών και οι σπουδές που κάνουν (κομμένες σε κομμάτια) σαν κατάλληλη "επιμόρφωση"; Φυσικά όλα αυτά αν αληθεύουν, απαιτούν την συνδρομή των ελεγκτών του ΛΑΕΚ...

Πρόκειται για ένα θρίαμβο της "εκπαίδευσης" (και διοίκησης) έστω και με την ουσιαστική καταλήστευση του δημοσίου χρήματος!

(*) για τους μεταπτυχιακούς είναι σίγουρο!

6 σχόλια:

ange-ta είπε...

Καλημέρα Greg,
Σίγουρα ξέρεις τα περί υπεραξίας και εργασίας. Σήμερα οι απανταχού μεγαλοεργοδότες, δεν αρκούνται στην υπεραξία. Σήμερα παίρνουν, όσα θέλουν ΑΜΕΣΑ. Θέλουν μεν τα παιδιά τους να σπουδάζουν σε ακριβά σχολεία και εν απουσία των πληβείων, αλλά εμείς θα τους χρηματοδοτήσουμε, και μάλιστα νομίμως και με τη βούλα εισαγγελέα. Μη σκάς.
Η Ε.Ε. δίνει κονδύλια για επιμόρφωση. Ποιός τα παίρνει;; Εγώ πάντως όχι. Αλλά που τα βρίσκει η Ε.Ε. τα λευτά; Άπό το ΦΠΑ, άρα κυρίως από τη μάζα, γιατί και οι πλούσιοι πληρώνουν ΦΠΑ, αλλά εμείς πληρώνουμε το πιο πολύ. Γι αυτό σκίζονται για περισσότερα κράτη μέλη. Περισότερος λαός, περισσότερα έσοδα.

Greg είπε...

@ ange-ta

Καλημέρα!

Δεν σκάω! Απλά πρέπει όποιος γνωρίζει τέτοια πράγματα να τα δηλώνει, για να ενημερώνονται οι πολλοί που αναρωτιούνται "και τί μπορεί να κάνει κανείς;" Και "τί κακά έχει η ιδιωτική πρωτοβουλία" που δεν την ταυτίζουν με την ιδιωτική ληστεία... όπως καταντήσαμε στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας!

Με την ιδιωτική ληστεία τα έχω...

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ιδιωτική πρωτοβουλία έτσι όπως προωθείται και οργανώνεται από την κυρίαρχη, νεοφιλελεύθερη αντίληψη είναι εξ' αρχής και εκ βάθρον μία ΛΗΣΤΕΙΑ.

Γιατί η τελευταία (η νεοφιλελεύθερη αντίληψη ντε..) δεν συνιστά τίποτε άλλο πέρα από την συστηματοποίηση της καταλήστευσης των λαών και των πόρων αυτού του πλανήτη....

γκρρρρρ......

Ανώνυμος είπε...

Ω!

Γηράσκω αεί διδασκόμενος, σε αντίθεση με τους γηράσκοντες αεί... επιδοτούμενους. Τι να πω; Μένω έκθαμβος μπροστά στο θάμπος και στη μεγαλοσύνη του... πλούτου...

Greg είπε...

@X. Μόρφος

Εκτός από ακίνδυνα... γηράσκεις απομυζούμενος όπως όλοι άλλωστε!

Εντός των ημερών θα αναφερθώ σε μια άλλη ληστεία (τραπεζικής έμπνευσης) των κοινοτικών προγραμμάτων του τρίτου πλαισίου για τις μικρομεσαίες, που έμαθα σήμερα.

Το αποτέλεσμα της "διδαχής" που παίρνουμε, είναι φυσικά η οργή και η αγανάκτηση. Θα πιούμε καμια μπύρα όμως (και τσίπουρα και ούζα και ότι ξύδι κυκλοφορεί τέλος πάντων) και θα το ξεπεράσουμε.

Τώρα όμως παρακολουθώ τον "ιδεολογικό" εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στην "κολοσσιαία" μπλογκοκοινωνία των 1000 ατόμων (οι περισσότεροι έχουν από δύο ιστολόγια τουλάχιστον και 3-4 περσόνες...) και σκέφτομαι αν θα παρέμβω! :-D

Ανώνυμος είπε...

Στον "εμφύλιο" ίσως θα έπρεπε να παρέμβεις μόνον για το outing του ονόματός σου, που σου επιφύλαξαν [ίσως και με ένα e-mail]. Εσύ ξέρεις καλύτερα αω πρέπει ή όχι...