19.10.06

Μετεκλογικές επισημάνσεις

  1. Αποχή κοντά στο 45%

  2. Θεσσαλονίκη - Μπουτάρης 17%

  3. Αθήνα -Τσίπρας 11%

  4. Καραχασαν-χάσαμε giorgos 33%

  5. Αλλαξοκωλιές ψηφοφόρων ανάμεσα σε Γεννηματά-Κακλαμάνη


Το πρώτο σημείο μας λέει ότι η ψήφος ήταν πολιτική! Στην κάλπη πήγαν οι κομματικά εξαρτημένοι. Οι άλλοι απείχαν. Μα τότε μήπως το πέμπτο μας οδηγεί σε αντίφαση; Όχι βέβαια... Είναι η «πλάκα» που αντέχουν να κάνουν οι περίπου 15% των Αθηναίων εξαρτημένων μεν, δυσαρεστημένων δε από τις κομματικές συμπεριφορές, που θέλουν να «τσιγκλίσουν» τα δυό μεγάλα μαντριά!

Ναι αλλά στην επαρχία πολλοί ψηφίζουν πρόσωπο...
Μπορεί! Αλλά τα πρόσωπα είναι κοινός παράγων και βγαίνουν απ’ την παρένθεση! Αν κάποιος νεοδημοκράτης ψήφισε τον ξάδερφό του τον πασοκτζή, κάπου αλλού κάποιος πασοκτζής είχε νεοδημοκράτισσα ξαδέρφη υποψήφια... Η μόνη σταθερά ήταν η κομματική προέλευση.

Το τέταρτο σημείο δείχνει ότι το «ξεπούλημα» και ο πολιτικός αριβισμός παρά την υποστήριξη των ΜΜΕ δεν πετυχαίνει εκεί που οι άνθρωποι βιώνουν την ιστορία. Από το 44% των πασοκτζήδων της περιοχής μόνο το 25% παρέμεινε πιστό στην κοματική αλητεία. Γιατί αν όλοι οι Μουσουλμάνοι της περιοχής ψήφισαν το «μαυρισμένο ρόδο» μετά την υποστήριξη που πήρε από το Κοτζά Καπή (να το υπολογίσουμε 8-10% του πληθυσμού) τί μένει από το 33%; Το πολύ 25%... «Θρίαμβος» του giorgos και του εκσυγχρονισμού!

Τότε γιατί κάποιοι άλλοι ψήφισαν τον «κεμαλικό» Μπουτάρη και τον «νέο εκσυγχρονιστή» Τσίπρα;

Εδώ θέλει κουβέντα!

Στις μητροπόλεις μας, όπου ο άκρατος ατομικισμός ενδημεί για αντικειμενικούς λόγους και το πολιτικό κενό που αντιμετωπίζουμε είναι πιό έντονο από την περιφέρεια μια και απουσιάζουν τα «πρόσωπα» από το παιγνίδι, έχει αναπτυχθεί ένας «σουσούδικο» ρεύμα ψευδοκοσμοπολιτισμού. Απ’ ότι φαίνεται έχει αρχίσει να αποκτά αριθμητική δύναμη αλλά όχι δυναμική. Οι προτάσεις λείπουν και μόνο η εκφορά του κενού λόγου περισεύει. Για παράδειγμα οι 8 από τους 10 ψηφοφόρους των παραπάνω κυρίων που ρώτησα προσωπικά τι πρόγραμμα πρότειναν οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι, είχαν παντελή άγνοια!

Δεν είναι ικανό το ρεύμα αυτό να κάνει τομές. Είναι όμως αρκετό να βοηθήσει στο ακόμη μεγαλύτερο κατρακύλισμα της πολιτικής σε lifestyle προσεγγίσεις...

2 σχόλια:

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

Ανάλυση αξιώσεων και επισημάνσεις βαθιές που φτάνουν μέχρι το κόκκλαο του προβλήματος. Δεν σου ''χαϊδεύω τα αυτιά'' αυτό πιστεύω.
Και κάτι που με στατίζει πραγματικά από αυτά που λέγονται: ''Οι εκλογές έχουν αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και, τουλάχιστον το κόμμα μας, δεν τις πολιτικοποιεί. Αναδεικνύουν την αξία των τοπικών ατόμων''... και την ίδια στιγμή καυγαδίζουν αν ο τάδε νομός έπρεπε να βαφεί μπλέ ή πράσινος στο γυαλί.. Ποιους νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Το 45% που τους αγνόησε; Μήπως τους φτύνουν(με) και νομίζουν ότι βρέχει;

zoifio είπε...

Καλά τα λες.Αν το λευκό ήταν υποψήφιο μάλλον θα κέρδιζε τις εκλογές! Ή μήπως το μαύρο;