4.10.06

Η Αλβανία σήμερα (γιατί θα τα "βρούμε" μπροστά μας)...

Διαβάζουμε στον "Αντιφωνητή":

Η Αλβανία έζησε την πιο ιδιότυπη έκφανση του κοµµουνισµού, στα επιτεύγµατα του οποίου ορκίζονταν οι εγχώριοι οµοϊδεάτες, τόσο στις φοιτητικές αίθουσες όσο και στα ιδεολογικά µανιφέστα και στα βιβλία, είναι πλέον ενα θλιβερό κουφάρι ενός αποτυχηµένου αλλά και επώδυνου πειράµατος που τραυµάτισε βαθύτατα το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Η χώρα είναι το βασίλειο της διαφθοράς, της έκνοµης δραστηριότητας, της επιβολής του ισχυρού στον ανίσχυρο. Είναι ο παράδεισος των Αµερικανών στα Βαλκάνια, οι οποίοι διαθέτουν απίστευτη επιρροή πάνω στα πολιτικά και οικονοµικά πράγµατα. Πουθενά αλλού στην Ευρώπη και σε καµµία άλλη χώρα, ο επισκέπτης δεν θα συναντήσει τόσες Αµερικανικές σηµαίες, όσες στην Αλβανία. Κυµατίζουν σε σπίτια, κτίρια, επιχειρήσεις κλπ.

Η Αµερική µε τον ιµπεριαλιστικό πόλεµο κατά της Γιουγκοσλαβίας απέκοψε το
Κοσσυφοπέδιο και οδήγησε το όνειρο της Μεγάλης Αλβανίας κοντά στην απόλυτη
εκπλήρωσή του. Κύριες διαστάσεις του µέσου Αλβανικού τρόπου σκέψης είναι ο εθνικισµός, ο φιλοαµερικανισµός, ο φιλοτουρκισµός και όπως φυσικά θα ήταν αναµενόµενο ο ανθελληνισµός. Η Τουρκία αποτελεί τη χώρα πρότυπο, το µεγάλο περιφερειακό σύµµαχο µετά την Αµερική. Τουρκικές σηµαίες κυµατίζουν σε αρκετά σηµεία της χώρας και εσχάτως σε όλα τα εντυπωσιακά για τα Αλβανικά δεδοµένα βενζινάδικα της εταιρείας Αλβανικά Πετρέλαια (ALPET), που ελέγχεται από τουρκικά κεφάλαια. Αν και τα 2 στα 10 Αλβανικά αυτοκίνητα έχουν Ελληνικές πινακίδες, αν και η Ελλάδα είναι η χώρα το συνάλλαγµα της οποίας έσωσε το µέσο Αλβανικό νοικοκυριό (πάνω από το 10% του ΑΕΠ της Αλβανίας είναι τα εµβάσµατα από τη χώρα µας), εν τούτοις ένας ανθελληνισµός τροφοδούµενος σταθερά από κυβερνητικές πηγές, σηµασιοδοτεί την Ελλάδα ως εχθρικό κράτος. Ο Σαλί Μπερίσα αποτελεί σταθερά έναν ανθέλληνα Αλβανό, ο οποίος δεν αισθάνεται την ανάγκη να κρύψει τα αισθήµατά του.

Η Αλβανία διαθέτει σήµερα τον µεγαλύτερο στόλο σε αυτοκίνητα MERCEDES σε όλη την Ευρώπη, µε τη µόνη διαφορά ότι όλα είναι πάνω από 15 ετών, αλλά είναι κείνα τα µοντέλα που µπορούν να αντέξουν τους άθλιους δρόµους της χώρας. Η ανάπτυξη της χώρας στηρίζεται στο συνάλλαγµα από το εξωτερικό και στο παράνοµο χρήµα που διακινεται και αποκτάται σε µεγάλο βαθµό µέσα στη χώρα. Σε ορισµένες περιπτώσεις, έχει κανείς την αίσθηση ότι οι κάτοικοι πολιτισµικά είναι απ’ ευθείας απόγονοι των τουρκαλβανών, µια και η σκληρότητα στην συµπεριφορά, η αγένεια και η πρόκληση για πολλά και καθηµερινά πράγµατα (στο δρόµο, στην οδήγηση, στην παραβίαση της σειράς κλπ) αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση. Μέσα σε τέτοιες συνθήκες είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων στη Βόρεια Ήπειρο ή στη… νότιο Αλβανία. Το κόµµα των ανθρωπίνων Δικαιωµάτων δηµιούργησε µία ασπίδα προστασίας αλλά όχι πάντα ικανή να αποτρέψει τον πρωτόγονο Αλβανικό εθνικισµό. Για παράδειγµα όταν αναµετρήθηκαν οι εθνικές οµάδες ποδοσφαίρου Ελλάδας και Αλβανίας, µετά τη νίκη της δεύτερης, µεγάλες οµάδες Αλβανών µε σηµαίες έφθασαν απειλητικά µέχρι την είσοδο της Δερβιτσάνης και µόνο χάρη στην επέµβαση της αστυνοµίας α π ε τ ρ ά π η σ α ν εκτεταµένα επεισόδια.

Όποιος έχει στο µυαλό του ως µοντέλο λειτουργίας προξενείου σε µειονοτικές περιοχές το τουρκικό προξενείο της Κοµοτηνής, τότε ας µην κάνει το λάθος να σκεφθεί το ίδιο και για τα Ελληνικά προξενεία στην Αλβανία. Οι ίδιοι οι Αλβανοί αναφέρουν αυτόµατα σε κάθε συζήτηση ότι η «µίζα για τη βίζα» για Ελλάδα είναι 1500 ευρώ, τα οποία ενθυλακώνουν επιτήδειοι εντός και εκτός των κτιρίων. Αν αυτό έχει την ελάχιστη βάση αληθείας, τότε θα έπρεπε να κρεµαστούν όλοι αυτοί οι αρωµατισµένοι και λεπτεπίλεπτοι φλούφληδες, οι οποίοι πλουτίζουν πλήττοντας το κύρος και την εικόνα της Ελλάδας στα Βαλκάνια, αντί να ασχοληθούν µα την προάσπιση των Ελληνικών συµφερόντων στις περιοχές αυτές.

1 σχόλιο:

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

Από ποιούς να κρεμαστούν ..καημένε ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ! Από ποιούς;
ΥΓ
Δεν απέχουν και πολύ από την σημερινή πραγματικότητα, όσα ''ανα-διαβάζουμε'' στο ποστάλι σου GREG!