15.1.06

Αν - άθεο - ρήση 1

Έχω καταθέσει παλιότερα την άποψή μου για τό εξουσιαστικό άτοπο του ουσιαστικού διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας. Επειδή αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν αλλάξει χιλιάδες χρόνια τώρα θα αναρωτηθεί ο "καλόπιστος"

γιατί η προαναγγελθείσα αναθεώρηση;

Αν βγάλουμε από την συζήτηση την πιθανότητα να προσπαθούν απλά να μας "φλομώσουν", είναι για μένα ενδιαφέρον το στοίχημα τώρα που είμαστε μερικά χρόνια πριν συζητηθεί ουσιαστικά οτιδήποτε, να κάνουμε "προβλέψεις" και να συγκεντρώσουμε την διαδιδόμενη κατά καιρούς "πληροφόρηση".

Ξεκινάμε λοιπόν με την πρώτη "παπαγαλία" από το in.gr(*)
(η υπογράμμιση δική μου)
...αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις μυστικές διαβουλεύσεις μεταξύ της ηγεσίας της Εκκλησίας και κορυφαίων στελεχών της ΝΔ, με στόχο την αντιμετώπιση της πρότασης που προετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ για τον χωρισμό Κράτους - Εκκλησίας. Τόσο η κυβέρνηση όσο και η Εκκλησία έχουν αποφασίσει να υπερασπισθούν με σθένος τη θέση τους να μη θιγούν οι εν λόγω συνταγματικές διατάξεις.

Για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση προτείνει στην Εκκλησία μια σειρά διατάξεις, που ως τώρα απέρριπτε η Ιερά Σύνοδος, οι οποίες μπορούν να ρυθμισθούν με νόμο, έτσι ώστε και η κοινή γνώμη να κατευνασθεί και ο εναγκαλισμός της κυβέρνησης με την Εκκλησία να διασκεδασθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», η κυβέρνηση προτείνει στην Ιερά Σύνοδο να δεχθεί την καθιέρωση της καύσης των νεκρών αλλά και την κατάργηση του όρκου στο Ευαγγέλιο, προκειμένου να διατηρηθεί ολόκληρο το υπόλοιπο ισχύον καθεστώς, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη μισθοδοσία και τη συνταξιοδότηση των κληρικών από το κράτος, την παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας στις δημόσιες τελετές και την ίσχυση της διάταξης που απαγορεύει τον προσηλυτισμό στην Ελλάδα.


Επειδή λοιπόν στο άρθρο 1 παραγ. 3 του Συντάγματος αναφέρεται:
Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

θα είμαστε εδώ να τα συζητάμε τουλάχιστον..., αλλά και να θυμηθούμε πόσα θα αλλάξουν στην πορεία από τους δίγλωσσους νεο-κρατάνθρωπους.



(*) αντίστοιχα δημοσιεύει και ο e-lawyer

Δεν υπάρχουν σχόλια: