9.10.05

Όταν δεν αλλάζει ο Λαός νομίζω ότι πρέπει να αλλάζουν τα κόμματα!

Βλέπεις στην e- ψηφοφορία, στα ΝΕΑ παρακαλώ...

Πιστεύετε ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Θα οδηγήσουν στην ενσωμάτωση της γειτονικής χώρας στις αξίες και στις αρχές του δυτικού πολιτισμού169
15,66%
Θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο. Η Τουρκία είναι ξένη με τα ευρωπαϊκά πρότυπα892
82,67%
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ18
1,67%
Σύνολο:1079
Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Αποτυπώνει τις γνώμες εκείνων μόνο των χρηστών που επιλέγουν να ψηφίσουν, και όχι των χρηστών εν γένει ή του κοινού ως συνόλου.


και συνέχεια διαβάζεις στο διπλανό άρθρο...

Όπως εξηγεί ο Χριστόφορος Βερναρδάκης (στέλεχος της VPR-C, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης), ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι κατά τις τελευταίες τρεις εκλογικές μετακινήσεις οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΚΙ. Μετακινήθηκαν το 2000 στη N.Δ. και το 2004 στο ΛΑΟΣ. Αλλά το πιο χαρακτηριστικό αυτής της δεξαμενής είναι οι απόψεις τους στα μεγάλα κοινωνικά θέματα. «Ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ», λέει ο Χρ. Βερναρδάκης, «συμπλέει με ένα μεγάλο κομμάτι της N.Δ., αλλά και του KKE και του ΛΑΟΣ»! Στο ερώτημα για την αποποινικοποίηση των μαλακών ναρκωτικών δηλώνει αντίθετο το 73% του ΠΑΣΟΚ, το 73% της N.Δ., το 69% του KKE και το 73% του ΛΑΟΣ. Στο ερώτημα να «καταργηθεί η υποχρεωτική διδασκαλία των Θρησκευτικών» δηλώνει αντίθετο το 85% του ΠΑΣΟΚ, το 86% της N.Δ., το 61% του KKE και το 86% του ΛΑΟΣ. Στο ερώτημα για τη νομιμοποίηση των οικονομικών μεταναστών δηλώνει κατά το 56% του ΠΑΣΟΚ, το 69% της N.Δ., το 45% του KKE και το 67% του ΛΑΟΣ. Αλλά και στο ερώτημα αν για μερικούς εγκληματίες χρειάζεται η θανατική ποινή, λέει ναι το 53% του ΠΑΣΟΚ, το 56% της N.Δ., το 39% του KKE και το 57% του ΛΑΟΣ. Τέλος, σε ερωτήματα για την ύπαρξη ισχυρού κράτους, αντίστοιχη συμφωνία καταγράφεται και πάλι μεταξύ των ψηφοφόρων των τεσσάρων κομμάτων.

Υπάρχουν επιστήμονες (Σαντάλ Μουφ, Ζίγκμουντ Μπάουμαν κ.ά.) που πιστεύουν ότι κάτι πάει στραβά στο βασίλειο της Δημοκρατίας. Ότι όλο και μεγαλύτερες ομάδες πληθυσμού στη Δύση πιστεύουν πως η δημοκρατία δεν λειτουργεί γι' αυτούς, αλλά για τις ελίτ. Ότι δεν έχουν προορισμό και ευκαιρίες. Μοιάζουν με τους νομάδες που νιώθουν ότι τα ίχνη τους στη ζωή σβήνουν από τον άνεμο της ερήμου.

- Τι θέλετε, λοιπόν; N' αλλάξετε την πορεία της ανθρωπότητας;

«Όχι», είχε απαντήσει ο Κορνήλιος Καστοριάδης. «Κάτι πιο ταπεινό. Θέλω η ανθρωπότητα ν' αλλάξει, όπως το έχει κάνει ήδη, δυο ή τρεις φορές»...

Όχι κύριε δημοσιογράφε. Η απάντηση του Καστοριάδη δεν αφορά το ερώτημα του άρθρου σου (δημοσιευμένου σε μια εφημερίδα που τον αντιμάχονταν πριν 20 χρόνια ...)

αλλά κι' αν η ερώτηση αφορούσε την αμηχανία που αισθάνεσαι εσύ και οι λοιποί κομματικοί λακέδες η απάντηση είνα απλή!

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Αυτό είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: