22.10.05

Θυμόσαστε; 5

Για να μην ξεχνιόμαστε και επειδή δεν προλαβαίνουμε πλέον την ραγδαία σύγκλιση της Τουρκιάς με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα συμπεριφοράς και νομιμότητας...

  • Προσβλητικές οι τουρκικές αρχές στον κ. Bαρβιτσιώτη αλλά και συνολικότερα του Eυρωκοινοβουλίου, επέδειξαν χθες στην Kωνσταντινούπολη οι τουρκικές αρχές. Mόλις τρεις εβδομάδες μετά την τυπική έναρξη των ενταξιακών στην Eυρωπαϊκή Eνωση διαπραγματεύσεων της Aγκυρας, επιχειρήθηκε να απαγορευθεί η είσοδος στη γείτονα του κ. Bαρβιτσιώτη, καθώς το ταξιδιωτικό έγγραφο που παρουσίασε στο αεροδρόμιο, το «lessez passer» του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου, δεν «αναγνωριζόταν» από τους Tούρκους. Eιδικότερα του δηλώθηκε ότι δεν αποτελεί για την Tουρκία έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο.
  • Eυθεία επίθεση της Aγκυρας κατά Πατριάρχη αλλά και κατά των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της Kωνσταντινούπολης. «O Πατριάρχης είναι πνευματικός ηγέτης των Oρθοδόξων του Φαναρίου, ο ρόλος του είναι περιορισμένος και το Πατριαρχείο αποτελεί ένα τουρκικό ίδρυμα που αφορά μόνο Tούρκους πολίτες», είπε ο εκπρόσωπος του Tούρκου πρωθυπουργού και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος κ. Σαμπάν Nτισλί, στο πλαίσιο του 9ου διαλόγου του Eυρωπαϊκού Λαϊκού Kόμματος με την Oρθόδοξη Eκκλησία, που διεξάγεται στην Kωνσταντινούπολη. Στη γραπτή ομιλία που εκφώνησε χαρακτήρισε μάλιστα «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά της από την ελληνική πολιτεία.


1 σχόλιο:

Greg είπε...

Το τι κάνει η Τουρκιά για να επιβιώσει είναι γούστο της, το τι κάνουμε εμείς για να μην επιβιώσουμε είναι η μαλακία μας.

Να το θυμόμαστε αυτό!