29.8.05

Πώς "πρέπει" να εκφωνούνται οι ειδήσεις

Άνοιξα την τηλεόραση σήμερα και δεν πίστευα στα μάτια μου με τον τρόπο που μετέδιδαν τα νέα!

Επειδή λοιπόν βλέπω τη Δαμανάκη, την Αποστολάκη και τον Παπαγιαννάκη λίγο μουδιασμένους…

για να μην αρχίσουν πάλι οι φασίστες και οι ρατσιστές τα «δικά τους» για αύξηση της εισαγόμενης εγκληματικότητας λόγω της εσκεμμένης και διατεταγμένης ολιγωρίας των αρχών

ιδού η πολιτικά ορθή ανάγνωση των 2 τελευταίων ειδήσεων του Αστυνομικού Δελτίου της 29-8-2005.

  • Φτωχός οικονομικός μετανάστης από την Αλβανία, μια βασανισμένη ψυχή που αναγκάστηκε να έρθει στη χώρα μας μαζί με τόσους άλλους κατατρεγμένους ψάχνοντας για ένα καλύτερο αύριο, κάνοντας τις δουλειές που δεν κάνουν οι Έλληνες και ενισχύοντας μ’ αυτό τον τρόπο την κοινωνική μας ασφάλιση, είδε προχθές έναν σκληρό και αδίστακτο αστυνομικό να περνάει μπροστά του ζωσμένος με πιστόλι. Η πονεμένη ψυχή του πτωχού αλλοδαπού συνανθρώπου μας ρίγησε. Σκέφτηκε αμέσως τον φτωχό του φίλο, που παρ’ ότι δουλεύει 10 χρόνια σκληρά, κάνοντας τις κλοπές που απαξιούν να κάνουν οι Έλληνες στην ρατσιστική μας χώρα, δεν είχε καταφέρει να έχει ένα τέτοιο πιστόλι. Τον πλησίασε λοιπόν και του το ζήτησε. Εκείνος άσπλαχνα το αρνήθηκε (ο Αττικάρχης θα πρέπει κάτι να κάνει για την συμπεριφορά των οργάνων του). Όπως είναι απόλυτα κατανοητό, η πληγωμένη καρδιά του κατατρεγμένου δεν άντεξε. Κανείς από τους δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες δεν κατάλαβε τι ώθησε τον ευγενικό και εργατικό αυτό νέο, να πυροβολήσει εξ’ επαφής. Τυχαία πληγώθηκε και ο αστυνομικός. Από την ανάκριση φάνηκε ότι δεν μιλούσε καλά Ελληνικά γι’ αυτό και του δόθηκε προθεσμία να απολογηθεί. Από την εξέλιξη της ιστορίας φάνηκε πόσο αναγκαίο είναι το Ελληνικό Δημόσιο να πάψει να καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και να απευθύνεται στους τυραννισμένους αυτούς ανθρώπους στην γλώσσα τους. Εδώ και τώρα ψήφο σε όλους τους μετανάστες χωρίς τεχνητά κριτήρια.

  • Φτωχός Κούρδος οικονομικός μετανάστης, μια βασανισμένη ψυχή που αναγκάστηκε να έρθει στη χώρα μας μαζί με τόσους άλλους κατατρεγμένους ψάχνοντας για ένα καλύτερο αύριο, κάνοντας τις δουλειές που δεν κάνουν οι Έλληνες και ενισχύοντας μ’ αυτό τον τρόπο την κοινωνική μας ασφάλιση, έμαθε ότι έχουμε πρόβλημα υπογεννητικότητας. Αμέσως πήγε αναστατωμένος στην παραλία, όπου είδε μερικές ηλικιωμένες κυρίες. Η πονεμένη ψυχή του πτωχού αλλοδαπού συνανθρώπου μας ρίγησε από έρωτα. Ενώ λοιπόν εξέφραζε τα αισθήματά του σε 72-χρονη, εκείνη με προφανή ρατσισμό και αγνοώντας επιδεικτικά ότι είμαστε μια ανοιχτή και πολυπολιτισμική κοινωνία τον αρνήθηκε. Παίζοντας μαζί της, εκείνη πνίγηκε. Ο ερωτικός νέος έχασε τα λογικά του από την οδύνη για το χαμό της αγαπημένης του. Από την ανάκριση φάνηκε ότι δεν μιλούσε καθόλου Ελληνικά, γι’ αυτό και του δόθηκε προθεσμία να απολογηθεί. Εν τω μεταξύ μεταφέρθηκε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο χωρίς την συναίνεσή του όπως θα έπρεπε να καταγγείλει το κοινωνικό φόρουμ για τα δικαιώματα των μεταναστών. Από την εξέλιξη της ιστορίας φάνηκε πόσο αναγκαίο είναι το Ελληνικό Δημόσιο να πάψει να καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και να απευθύνεται στους τυραννισμένους αυτούς ανθρώπους στην γλώσσα τους. Εδώ και τώρα ψήφο σε όλους τους μετανάστες χωρίς τεχνητά κριτήρια.




ΥΓ. Τα πλάγια γράμματα σηματοδοτούν φράσεις που έχουν ακουσθεί από διάφορα χείλη κατά καιρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: