30.12.05

Μικροαστικά ανάλεκτα

Γιορτές και σχόλες! Και αργία με πολλή TV είναι «μήτηρ πάσης κακίας», γαμώτη μου! Αυτή την κακία θα προσπαθήσω να εξομολογηθώ (όχι κυρά Μάργκαρετ (|), μή χαίρεσαι, δεν είμαι μορμόνος) για να υποδεχθώ ειρηνικά το νέο χρόνο! Με οργή που την γεννά η αγανάκτηση για την ολοκληρωτική επικράτηση του μικροαστισμού που μας έχει οδηγήσει σε «άνοια»!

Πολλή κουβέντα λοιπόν για πράκτορες και «αθώους» Πακιστανούς.

Καμμιά 25-αριά απαχθέντες προ εξαμήνου, περίπου 20 αυτή τη στιγμή στη Σούδα, άλλοι 300 στην Ολυμπιάδα!

Οποία έκπληξις!

Το blogάκι αυτό έχει μια πάγια αρχή σκέψης.

Ζούμε μια εικονική πραγματικότητα.

Τα πάντα είναι γνωστά στις υπηρεσίες των αφεντάδων. Ποιός είναι τι. Πράκτορες και πρακτορευόμενοι σφιχταγκαλιασμένοι. Αθώος και αφελής δεν είναι κανένας. Τα έχει πεί κι’ ο κολλέγας μου εδώ κι’ εδώ.(^)

Οι μεν ξέρανε να τους πιάσουν, αλλά δεν ξέρανε όταν τους άφησαν να μπουν και να ζουν τόσο καιρό στη χώρα!

Οι δε είναι «βασανισμένες ψυχές» που απάγονται από πράκτορες, κινδυνεύει η ζωή τους «χωρίς αιτία», αλλά συνεχίζουν να (λαθρο)βιούν στην χώρα αυτή, αντί να μετακινηθούν αλλού. Τόσο «φοβισμένοι και ανήμποροι» είναι...!

Και όλα τάφερε στην επιφάνεια το ρεπορτάζ! Οαααααααααααα...(~)

Η Ελλαδάρα εν τω μεταξύ, δημοκρατικά αγανακτισμένη παρακολουθεί και ταυτόχρονα κριτικάρει την στάση του Γιωτόπουλου σε αντιδιαστολή με την αντίστοιχη του Κουφοντίνα! Έπρεπε λέει να αναλάβει την ευθύνη! Γιατί ρε μαλάκες; Πιστεύει ο Γιωτόπουλος στην αστικοδημοκρατική δικαιοσύνη και πρέπει να παίξει με τους κανόνες της περίεργης ηθικής σας;

Μα τότε ο Κουφοντίνας γιατί τόκανε;
Απλά! Είναι πρακτοράρα του κερατά!
Και γιατί τον πιασανε;
Ποιός τον έπιασε ρε; Μόνος του ήρθε. Δεν σας έκανε εντύπωση αυτό;

Τέρμα τα πατζούρια! Τώρα έχουμε πάμπλουτους δικηγόρους στα παράθυρα, που κατά περίεργο τρόπο όλο γύρω από τα πρακτοριλίκια «δουλεύουν», χωρίς να παίρνουν δραχμή! Οι ίδιοι στην Βαβυλειάδα, οι ίδιοι στην Ξηρο-Κουφοντινάδα, οι ίδιοι στην Πακιστανειάδα... Διόλου περίεργο για τον αφιονισμένο τηλεθεατή!

Ούρλιαζε μια μέρα ο Καμπουράκης στο MEGA για την καταπάτηση του αιγιαλού από παράνομα κτίσματα. Όταν λοιπόν κάποιος παρευρισκόμενος Νομάρχης έδειξε μια φωτογραφία και δήλωσε ότι τα εικονιζόμενα θα κατεδαφιστούν την επομένη, ο αλαλάζων δημοσιογράφος - τελάλης εξανέστη!
«Μην την πληρώσει ο κάθε κακομοίρης κ. Νομάρχα!»

Δεν θέλουμε «ξένους» σε ποσοστό 80% λέει το Ευρωβαρόμετρο, μας βολεύει όμως ο Αλβανός που νοικιάζει τη λαγογαμίστρα τρίτο υπόγειο που έχουμε προικώο και η Φιλιππινέζα που κρατάει τα παιδιά για να μπορέσει η Μαγδάλω να κάνει «καριέρα» γραμματέως(*) στην «επιχείρηση» του συγχωριανού της του Κίτσου. Να μήν εκμεταλλευθεί λοιπόν το δουλεμπόριο λίγο παραπάνω «ο φαλαινοκαρχαρίας ο Λαμόγιος»;(#)

Επ’ ευκαιρία, οι προαναφερόμενες αποθήκες – ποντικότρυπες υπάγονται στις αντικειμενικές τιμές που ανακοίνωσε «η Πολιτεία»; Γιατί όταν (όπως λέει) κονομήσει (ρε τον δόλιο...) και φύγει ο Ντένις από κάτω (6 μέτρα υπό την επιφάνεια του δρόμου...), σκεφτόμασταν να το αγοράσουμε και να το κάνουμε αποθήκη οι 2-3 πλούσιοι από πάνω! Αλλά με 1100 το τετραγωνικό επί 70 τετραγωνικά (οι ψεύτες...) παίρνω μονοκατοικία αλλαχού και μετακομίζω.

Δεν έχουμε να φάμε ισχυρίζεται ο Κακαουνάκης, ζούμε με δανεικά κι’ όμως ασχολιόμαστε όχι πια με εκδρομές αλλά με «αποδράσεις»... Φώναζα παλιά ότι «γίνανε οι περιηγητές τουρίστες» (όποιος κατάλαβε –κατάλαβε), αλλά τώρα γίναμε δραπέτες!

Τελειώνοντας, έχουμε εμπεδώσει πλέον ότι οι Θήλεις προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στην «Γυναίκα» και την «μάνα»! Από πότε ρε χρειάζεται ισορροπία το ταυτόσημο; Μάλλον από τότε που η γυναίκα μεταφράζεται σε τσουλάρα και η μάνα σε «κυρία που μένει σπίτι με τον μπαμπά». Φαίνεται και από τα μισοφόρια που πουλάνε στην αγορά! Και χάθηκαν λέει και οι άντρες... Φυσικά, αλλοιώς θα σας είχαν αρπάξει από το μαλλί και «πού σε πονεί και πού σε σφάζει...». Σουρλουλούδες!


(|) Η Βασιλομήτωρ...

(~) Μου λείπεις ρε Ζαμπέτα...

(^) Χρόνια πολλά ρε!

(*) Δεν μιλάω για πάμπτωχους βιοπαλαιστές. Τους μικροαστούς αφορά! Και μην μου πείτε ότι δεν βγαίνουμε αλλοιώς. Το ξέρω γιατί το ζώ κι’ εγώ. Όταν όμως φεύγανε όλες αυτές οι κυράτσες από τις κωμοπόλεις και τα χωριά για την Αθήνα - μια κι’ αυτές καλέ δεν ήταν για τα χωράφια - (κάτι που συνεχίζεται αδιάκοπα και σήμερα-για κάνετε καμμια βόλτα από το ΚΕΠ στην Κηφισίας να δείτε την 20-χρονη Ελληνική επαρχία στα πρώτα της υπαλληλικά βήματα στην Αθήνα) με ένα μισθό «έβγαινε» τετραμελής και άνω οικογένεια. Ρίξανε όμως τα μεροκάματα και αύξησαν τις ανάγκες. Το ίδιο που επαναλαμβάνεται με τους λάθρους σήμερα.

(#)Αμφίβιο (πολιτικά) είδος που ζεί στα Ελληνικά νερά!

1 σχόλιο:

Greg είπε...

Είδε ο Κακαουνάκης "το χάρο με τα μάτια του" και αποφάσισε να πεί και καμμιά αλήθεια.
Φταίει λοιπόν ξαφνικά (σήμερα στο νυχτερινό δελτίο του ΑΛΦΑ)

"ο συνδικαλισμός για το χάλι της Αστυνομίας"

η οποία Αστυνομία

"κάλυπτε την 17η Νοέμβρη που την έπιασαν (;) οι Άγγλοι"!

Να με διακαιώση ο Κακαουνάκης!
Πού θα πάει το κακό μας "Θέ μου συχώρεσέ με"