Το παρακάτω κείμενο το βρήκα στην e - εφημερίδα Αντιφωνητής του title link! Νομίζω ότι περιγράφει προφητικά το μέλλον!
Αντί να κάθεστε και να διαβάζετε Λιακόπουλο... επισκευθείτε την! Είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα! Και χωρίς "Κωνσταντινάτο"!
ΕΛΛΑΔΑ, 2009 μ.Χ. (3/7/2002 - Αρ.Φ. 98)
Ήταν περασμένα μεσάνυχτα, μια βροχερή νύχτα του Μάρτη και πατούσα ξανά τα χώματα της πατρίδας, εννιά χρόνια μετά. Πλάι στη συγκίνηση η περιέργεια για το τι μπορεί να άλλαξε έπειτα από τόσο καιρό απουσίας. Βροχή, ανελέητη βροχή μαστίγωνε τους ταξιδιώτες καθώς βγαίναμε από την έξοδο του ΑTATURK ATHENS INTERNATIONAL AIRPORT. Το πρώτο που παρατήρησα ήταν οι πινακίδες, όπου κυριαρχούσαν τα λατινικά, αφού η κυβέρνηση πριν δυο χρόνια απαγόρευσε δια νόμου το ελληνικό αλφάβητο, κατόπιν πρότασης της υπουργού πολιτισμού, κ. Αννας Διαμαντοπούλου. Ακολουθώντας τις πινακίδες "pros Athina" κινηθήκαμε με το ταξί προς την πόλη και περνώντας τα προάστια Νέα Ιωνία, Νέα Ρόδος, και Νέα Λεμεσσός, μέσω της Babis Vovos Avenue (πρώην Κηφισίας) έφτασα στο πατρικό μου.
Η συνέχεια επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις. Όλα είχαν αλλάξει, μια μεταμόρφωση κυριολεκτικά οβιδιακή. Μία βδομάδα μετά την άφιξή μου θέλησα να επισκεφθώ την γενέτειρά μου, τη Σάμο, αλλά δυστυχώς η τουρκική Πρεσβεία αρνήθηκε να μου χορηγήσει την απαιτούμενη βίζα. Παρέμεινα στη Αθήνα και προσπάθησα να παρηγορήσω τον ανηψιό μου: Μόλις είχε αποβληθεί από το σχολείο επειδή κοντράρισε την φιλόλογό του, όταν αυτή εξήγησε στα παιδιά ότι παλιά - τότε που το ελληνικό κράτος ήταν σωβινιστικό - συνήθιζαν να εορτάζουν κάθε 25η Μαρτίου μία θλιβερή επέτειο, αυτήν του 1821. Τότε που Έλληνες τρομοκράτες εθνικιστές ξεσηκώθηκαν κατά της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Κάτι άλλο που μου προξένησε εντύπωση στην πατρίδα μετά την εννιάχρονη απουσία μου, ήταν πως είχαμε γίνει πλέον πολυφυλετικού και πολυπολιτισμικοί. Η υπουργός Δημόσιας Τάξης Μαρία Δαμανάκη, μάλιστα, σε συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Μπίστη (το κόμμα τους στήριζε την κυβέρνηση) κατάργησαν πλήρως τον έλεγχο στις εισόδους της χώρας, ώστε ελεύθερα και ανεμπόδιστα να έρχονται στην Ελλάδα οικονομικοί πρόσφυγες από όλον τον κόσμο. Διασχίζοντας την Aharnon Avenue από Vathis Square μέχρι τα Ano Patissia δεν άκουσα πουθενά ελληνικά. Αργότερα πληροφορήθηκα ότι η περιοχή που λεγόταν παλιά Αγιος Παντελεήμων μετονομάστηκε κι επίσημα με απόφαση του μικτού πολυφυλετικού δημοτικού συμβουλίου, σε Νέα Τίρανα.
Πληροφορήθηκα επίσης ότι πλέον οι Έλληνες ανερχόμαστε στο 32% του συνολικού πληθυσμού της χώρας μας, από το 37% που είμασταν πέρυσι. Κάποιοι πολιτικοί και πολίτες που προσπάθησαν να αντισταθούν στην κατάσταση αυτή, βρίσκονταν από το 2005 στον Κορυδαλλό, βάσει του νέου νόμου "περί υποκίνησης και διάδοσης ρατσιστικής προπαγάνδας", που απαγορεύει ρητά την διασπορά φυλετικού μίσους στην κοινωνία. Ένας μάλιστα, προφανώς φασίστας κι εθνικιστής, βουλευτής που πρότεινε την επαναλειτουργία των συνοριακών σταθμών κι ελέγχων, όπως γίνεται σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο, καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη.
Εντύπωση ακόμη μου προκάλεσε η εκσυγχρονισμένη όψη της πρωτεύουσας. Όλα τα σωβινιστικά απομεινάρια του παρελθόντος είχαν αφαιρεθεί. Στη Stadiou μάλιστα, εκεί όπου κάποτε στέκονταν ένα μνημείο μίσους, κάποιος σφαγέας αθώων Τούρκων ονόματι Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, τώρα, με την ευγενή χορηγία της τουρκικής πρεσβείας αναγέρθηκε το μνημείο "ελληνοτουρκικής φιλίας", που δείχνει τον πρωθυπουργό μας να χορεύει ζεϊμπέκικο, όπως έκανε παλιά, ως υπουργός Εξωτερικών.
Στα περίχωρα της πρωτεύουσας, που άλλοτε ασφυκτιούσαν από εκκλησίες, σύμβολα της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και φανατισμού που χαρακτήριζε παλιότερα τους νεοέλληνες, υψώνονταν τώρα αγέρωχοι μιναρέδες, σημάδι ανοχής προς το διαφορετικό και ολοκληρωμένης πολυπολιτισμικής κουλτούρας που επιτέλους απέκτησαν οι συμπατριώτες μας. Δυστυχώς στη Θράκη έμαθα ότι εθνικιστικοί κύκλοι αντιστάθηκαν στον εκτουρκισμό των χριστιανών, όμως το τουρκικό Προξενείο εντόπισε τους εθνικιστές, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές.
Ξέχασα να πω ότι πέρυσι, το 2008, συνδιοργανώσαμε με επιτυχία το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (EURO 2008) με τη φίλη Τουρκία. Δυστυχώς κι εδώ κάποιοι αλήτες Κύπριοι σωβινιστές θέλησαν να αμαυρώσουν το γεγονός. Στην τελετή έναρξης μάλιστα, στις 20 Ιουλίου, στο ATHENS MULTIKULTURAL SPORT CENTER (πρώην Ολυμπιακό Στάδιο), δημιούργησαν απαράδεκτα έκτροπα, με αφορμή την επέτειο της τουρκικής ειρηνευτικής επιχείρησης του 1974. Ευτυχώς οι ομάδες περιφρούρησης του Συνασπισμού που προσφέρθηκαν ευγενώς να περιφρουρήσουν τους αγώνες εντόπισαν αμέσως τους ταραξίες και τους παρέδωσαν στην Αστυνομία. Αίτημα έκδοσής τους στην Τουρκία εκκρεμεί και εξετάζεται από την κυβέρνηση.
Ελπίζω να μην σας κούρασα, σίγουρος ότι θα βρήκατε ελκυστική ή έστω ενδιαφέρουσα την εικόνα της χώρας μας. Μιας Ελλάδας ειρηνικής, μοντέρνας, εκσυγχρονισμένης, πολυφυλετικής και ανοιχτής προς όλους και σε όλα...
Ευαγόρας Κωνσταντίνου